Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Radnièki slavio u Beogradu

U drugoj utakmici osmog kola regionalne ABA lige košarkaši Crvene Zvezde upisali su novi poraz te tako zaokružili loš košarkaški dan ekipa iz Beograda (nešto ranije Partizan je poražen od Zlatoroga). Ekipa Radnièkog ovom je pobjedom došla do tek druge pobjede u sezoni svladavši u Pioniru pred 3000 gledatelja favoriziranu Zvezdu 84:79.

Ovom pobjedom Radnièki je prekinuo crni niz od pet uzastopnih poraza, dok je Zvezda nastavila sa serijom loših rezultata, te upisala treæi uzastopni poraz.

Poraz od pet poena razlike još je prihvatljiv s obzirom da je u cijeloj utakmici Zvezda šutirala 39,1% dok su gosti iz Kragujevca šutirali odliènih 55,9%.

Utakmicu bolje otvaraju gosti te se veæ na poèeku utakmice uspjevaju odvojiti na 6 razlike, no potom Zvezda serijom 6-0 izjednaèuje rezultat na 17:17. Potom se Radnièki ponovno odvaja te zadržava prednost do kraja prve èetvrtine koju su dobili rezultatom 27:24.

Poèetkom druge dionice gosti se u više navrata uspjevaju odvojiti i na +9, no uporni domaæini pred kraj poluvremena serijom 10-0 dolaze do prvog vodstva nakon prve minute utakmice. Zvezda je nastavila s odliènom igrom, te se do poluvremena uspjela odvojiti na pet poena razlike preokrenuvši rezultat od 39:30 do 47:42 u svoju korist.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju domaæini te se odvajaju na 8 razlike, no gosti im ne dopuštaju da prelome utakmicu te do kraja perioda dolaze na zaostatak od samo 2 poena razlike. U treæoj minuti posljednje èetvrtine Michael Scott tricom dovodi Radnièki u vodstvo nakon dužeg vremena. Zvezda odmah odgovara, te je uslijedilo razdoblje u kojem se igralo koš za koš i u kojem su se ekipe mijenjale u vodstvu. U posljednju minutu ulazi se izjednaèenim rezultatom 79:79, no onda Stefan Sinovec šutom za dva dovodi goste u vodstvo. Na drugoj strani Milutinoviæ promašuje tricu pa potom Markoviæ i Sinovec bacanjima donose Radnièkom vrijednu pobjedu.

Goste je do pobjede predvodio Amerikanac Michael Scott s 28 poena uz odliènih 58% šuta iz igre i pogoðenih 5 trica iz 6 pokušaja ali i uz 8 izgubljenih lopti. Veliku pomoæ imao je u Davidu Simonu (18 poena) i  Stevanu Markoviæu (14 asistencija).

Kod domaæina najbolji su bili Andreja Milutinoviæ sa 16 poena te Bojan Subotiæ i Sava Lešiæ sa po 14 poena. Spomenimo i katastrofalan uèinak NBA igraèa Adama Morrisona koji je utakmicu završio s 4 poena uz katastrofalan šit 1-9 iz igra uz 3 izgubljene lopte.

Ovom pobjedom Radnièki se izjednaèio sa Zvezdom na ljestvici, te nakon nepunog osmog kola dijele deseto mjestu s omjerom 2-6.

Latest Posts

NE PROPUSTITE