Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rajon Rondo nezadovoljan u Bullsima

Čini se da polako puca ljubav između uprave Chicago Bullsa i njihove ovoljetne akvizicije Rajona Ronda.

Naime, nakon dosta loše predstave u gostujućem porazu 111-101 od Indiana Pacersa u petak (bez koša u 11 minuta i čak 20 razlike za domaćine u vrijeme dok je bio na parketu), trener Fred Hoiberg odlučio je „odmoriti“ Ronda u subotnjoj utakmici protiv Milwaukee Bucksa.

Mjesto u početnoj petorci izborio je Michael Carter-Williams, Rondo je cijeli susret odgledao s klupe, no ta rošada nije donijela puno dobrog Bikovima koji su uvjerljivo poraženi u svojoj dvorani sa 116-96.

To se 30-godišnjem Rondu nije nimalo svidjelo te je nakon utakmice najavio razgovor s glavnim operativcem kluba Garom Formanom. Na pitanje je li spreman na novu promjenu sredine u slučaju da i dalje bude grijao klupu, izjavio je: „Apsolutno.“

Zasad je ova sezona za nas jako teška. Imali smo puno uspona i padova i pokušavamo napraviti da stvari idu što bolje“, nadodao je Rondo, koji je ovog ljeta pristigao iz Sacramento Kingsa te potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 28 milijuna dolara.

Rondo je trebao „uskočiti u cipele“ MVP-a iz 2011. godine, Derricka Rosea, koji je vjetroviti Chicago na ljeto zamijenio New Yorkom.

U 29 dosad odigranih susreta, Rondo prosječno bilježi 7,2 poena uz 7,1 asistenciju, 6,5 skokova i 1,3 ukradenu loptu. Daleko od njegovih najboljih dana kad je nosio dres Boston Celticsa s kojima je 2008. osvojio naslov NBA prvaka.

Uprava Bullsa se ovog ljeta riješila ozljedama načetog Rosea te dovela dvije velike NBA zvijezde u obliku Ronda i dugogodišnjeg igrača Miami Heata, Dwyanea Wadea. Očito su očekivali instant uspjeh, no jasno je kao dan da obojica nisu više u cvijetu mladosti te da će do toliko željenog naslova ipak doći malo teže.

Latest Posts

NE PROPUSTITE