Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rajon Rondo potpisao za Pelicanse

Kao što se i šuškalo nekoliko dana, New Orleans Pelicansi i Rondo su sklopili jednogodišnji dogovor, što je i prenio Shams Charania preko Yahoo Sportsa.

Ovo predstavlja ujedinjenje Rondoa i Cousinsa, koji su osim suigrača bili i najbolji prijatelji u anarhiji svlačionice Sacramento Kingsa. S visoko postavljenim ciljevima Pelicansa iduće sezone – zadržavanje Boogieja i ulazak u doigravanje – dovođenje bivšeg prvaka predstavlja dobru kocku. Ako se stvari ne razviju tim tokom, Pelicanse očekuje ogroman posao čišćenja kuće.

Pelicansi će u startnoj petorci imati Jruea Holidaya na poziciji playmakera – preplatili su ga tek toliko da ga zadrže (nisu imali izbora) – te Rondoa kao najpouzdaniju zamjenu. Prošle sezone, Rondo je nekoliko puta mijenjao status startera i izmjene u Bullsima ali je nakon All-Star pauze vezao dobre partije. Završio je kampanju na prosjecima od 7,8 poena uz 6,7 asistencija i 5,1 skokova po utakmici.

Pelicansi kažu da mogu vidjeti Holidaya i Rondoa zajedno, možda čak i u startnim ulogama na jedinici i dvojci. Takva situacija bi možda bila vrijedna pokušaja, no s Rondovim nepostojećim šutem – jeste šutirao 42% za tri poena iz kornera, ali su ga protivnički timovi hladno ignorirali – ekipa bi se dosta mučila s floor spacingom.

Rondo je još uvijek pouzdan i kvalitetan razigravač ekipe, što će uveliko pomoći Anthonyju Davisu i Cousinsu, ali osim slabih šuterskih kvaliteta s godinama popušta i u obrani. Sve u svemu, predstavlja kvalitetnu jedinicu s klupe, a Pelicansi su se kladili da će bivši Celtic prihvatiti svoju ulogu i neće praviti dodatne probleme u veoma važnoj godini za franšizu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE