Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rajon Rondo presudio Spursima

U noæi s utorka na srijedu u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta odigrano je jedanaest utakmica, a veliki derbi uprilièen je u TD Gardenu u kojem su se sastale omjerom dvije najbolje momèadi lige.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Martin (45)
  • Asistencije: Rajon Rondo (22)
  • Skokovi: DeAndre Jordan (20)
  • Ukradene lopte: Rajon Rondo (6)
  • Blokade: DeAndre Jordan (6)

Domaæi Boston Celticsi (omjer 27-7) svladali su San Antonio Spurse (omjer 29-6) 105-103 uz veliku partiju razigravaèa Rajona Ronda. Èak 22 asistencije, uz 12 poena i deset uhvaæenih lopti oznaèile su njegov jedanaesti triple-double uèinak u karijeri, a šest osvojenih lopti dodatno uljepšale statistiku igraèa kojem je ovo bila treæa utakmica nakon povratka od ozljede gležnja. Pobjeda dobiva na težini tim više što je ostvarena bez Kevina Garnetta kojeg je sjajno zamijenio Glen Davis èiji uèinak od 23 poena bio najbolji uz onaj Raya Allena. Iskusni strijelac ubacio je 31 koš za Celticse uz sjajnih 13-16 iz igre.

Najbolji u redovima poražene momèadi bio je Argentinac Manu Ginobili s 24 poena, no njegov posljednji šut naišao je na blokadu Paula Piercea (18 poena, sedam skokova)…

Uz Miami Heat, èiji su igraèi imali slobodnu veèer, trenutaèno najdulji pobjednièki niz u ligi ima sastav Orlando Magica. Sedmu uzastopnu pobjedu ostvarili su protiv Milwaukee Bucksa, a bilo je 97-87. Kao i u veæini utakmica tako je i u ovoj najviše pokazao centar momèadi Dwight Howard s 28 ubaèenih koševa i 13 uhvaæenih lopti. Orlando je u ovome trenutku na èetvrtom mjestu Istoka, iza vodeæih Bostona i Miamija, te Chicago Bullsa na treæemu mjestu. Ipak, porazom Bullsa kod New Jersey Netsa, a završilo je 96-94 za domaæina, Orlando se dodatno približio èikaškoj momèadi koja ima jednak broj pobjeda kao i floridski sastav (23), ali i poraz manje (11), te je uvjerljivo najbolja momèad Centralne divizije.

Spomenimo i dvije pobjede klubova iz Los Angelesa. Onaj bolji, Lakers, svladao je na gostovanju Phoenix Sunse 99-95 nanijevši im deseti poraz u posljednjih trinaest utakmica. Kobe Bryant je utakmicu završio s 24 ubaèena koša, sedam uhvaæenih lopti i pet asistencija za 25. pobjedu u 36. utakmici sezone svojega kluba.

Omjerom su mnogo slabiji Clippersi kojima je slavlje protiv Denver Nuggetsa bilo 11. u 35. utakmici sezone. Carmelo Anthony je ubacio 31 koš u utakmici kojom je Denver prekinuo niz od èetiri vezane pobjede, a sve uglavnom zahvaljujuæi iznimnoj skakaèkoj veèeri domaæe momèadi (57 skokova). Sjajni su bili DeAndre Jordan s 14 poena i 20 uhvaæenih odbijanaca, ali i Blake Griffin koji je uèinkom 22 koša, 18 skokova i sedam asistencija, ostvario 22. uzastopni double-double uèinak te tako i izjednaèio klupski rekord u toj statistièkoj kategoriji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE