Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rajon Rondo prikovan na klupi Bullsa

Do sada, sve je bilo na veoma visokom nivou profesionalnosti.

Još jednom, Michael Carter-Williams je startao u sinoćnoj utakmici protiv Hornetsa, a Jerian Grant je bio njegova zamjena. Odluka od strane trenera Bullsa, Freda Hoiberga. Što znači – Rajon Rondo ostaje na klupi.

Rondo nije igrao otkako je bio na razlici od -20 u prvom poluvremenu dvoboja s Pacersima prošlog petka, a to se izgleda neće promijeniti u skorije vrijeme. Ali do sada, tenzije nisu isplivale na površinu, kako nam prenose novinari iz Sjedinjenih Država.

Hoiberg nastavlja s pohvalama na Rondov račun zbog profesionalizma i načina na koji se nosi s promjenom u timu, a Rondo nastavlja službeno i strpljivo odgovarati na pitanja vezana za situaciju.

Ali kada u središte pozornosti dođe Rondov povratak u rotaciju, Hoiberg kaže da je otvoren za tu opciju ali da mu se ne čini da će se u skorije vrijeme otvoriti mjesto za prvaka iz 2008., niti da je raspravljao s Rajonom da bude potencijalna zamjena za Carter-Williamsa.

No, ako stvari ostanu ovakve, Rondo će tražiti izlaz.

Ne čini se da su Rajonovi osjećaji o promjeni prebivališta promijenile otkako je kalendar zagazio u 2017., kada je izjavio da se nada reakciji od strane front officea Bullsa – stavljanje na trade block ili mogući raskid ugovora. U tom slučaju, Rondo bi bio slobodan da istraži ostale prilike za igru.

Kada je upitan da li je postigao dovoljno u svojoj karijeri da traži takav tretman, odgovorio je sa stoprocentnom sigurnošću. Pošteno.

Još je rano za predviđanja kako će se Carter-Williams uklopiti s ostalim starterima (do sada su igrali samo 42 minute kao postava). Rondo je sa starterima bilježio sličnu minutažu, a Carter-Williams kao i njegov prethodnik ne rješava kronični nedostatak šuta i probleme s floor spacingom. No, dobitnik nagrade Rookie of the Year 2014. godine, ulaže više truda na defenzivnom kraju terena kao i pri kreaciji vlastitog prostora za šut. Za poređenje, Rondo većinom ide na probijanja koja rezultiraju šutom samo u slučaju otvorenog polaganja; u protivnom, ide na dodavanje.

Ako dođe do potencijalnog tradea, s Rondovim ugovorom (14 milijuna dolara ove sezone, 13,4 milijuna dolara iduće), Bullsi neće naći mnogo zainteresiranih klijenata. Mnogo je vjerojatnija buyout situacija, gdje Rondo dobiva mnogo novca za bijeg iz grada.

Za sada je sve mirno na površini, ali ne trebamo biti iznenađeni ako situacija implodira u tjednima koji nam dolaze.

Latest Posts

NE PROPUSTITE