Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Raptorsi i Nuggetsi izjednačili, Portland razbio Oklahomu

*** Sa gotovo 30 poena razlike, a u jednom trenutku bilo je i 34 (90:66), ‘Raptorsi’ su na svom terenu demolirali goste iz Orlanda te izjednačili seriju na 1-1. Već nakon nekoliko uvodnih minuta bilo je vidljivo s kakvom su odlučnošću Kanađani ušli u ovaj susret, otvorivši ga rezultatom 11:0, nešto kasnije i 16:2. ‘Magic’ je u nastavku jedno vrijeme ipak uspijevao biti ozbiljan partner, ali su domaći vidljivo držali sve konce igre i rezultata u svojim rukama. Sjajan je bio Kawhi Leonard, igrač od kojeg su u Torontu najveća moguća očekivanja. On je susret završio sa 37 ubačenih poena, 4 skoka i isto toliko asistencija. Za razliku od prvog susreta u kojemu nije postigao niti jedan poen, noćas je raspoložen bio i Kyle Lowry (22p-4s-7a), dok je Pascal Siakam upisao ‘double-double’ (19p-10s). Sastav sa Floride predvodio je Aaron Gordon (20p-5s), a ponovno je podbacio njihov najbolji igrač Nikola Vučević. Nakon prvog susreta u kojemu je pucao 3/14, ovaj put je potrošnju lopti dvostruko smanjio (3/7) i ubacio svega 6 poena.

*** Izjednačili su i ‘Nuggetsi’ koji su u Denveru svladali ‘Spurse’, ali na puno teži način nego su to uradili Kanađani. Naime, u dva navrata domaći su u trećoj četvrtini bili u zaostatku od 19 poena i činilo se kako će i drugi susret otići na stranu gostiju iz San Antonija. Tada se iznenada u junaka utakmice prometnuo Jamal Murray doživjevši rijetko viđen preobražaj u igri. Nakon što je u prve tri četvrtine iz igre šutirao 0/8, u posljednjih 12 minuta ubacio je čak 21 poen uz realizaciju 8/9: https://www.youtube.com/watch?v=I0s1xsFC9pw, što je bio pravi okidač ‘Nuggetsima’ za veliki rezultatski preokret. Murray je susret završio sa 24 poena, Nikoli Jokiću su dvije asistencije nedostajale za ‘triple-double’, a 20 ili više poena postigli su još i Gary Harris (23p-5s) i Paul Millsap (20p-7s). ‘Spursi’ su najefikasnije pojedince imali u DeMaru DeRozanu (31p-7s) i LaMarcusu Aldridgeu (24p-8s). ”Dozvolili smo im ubaciti 39 poena u zadnjoj četvrtini. Tu je kraj priče”, ljut je bio Gregg Popovich nakon utakmice.

*** Sjajan tandem bekova ‘Blazersa’ donio je momčadi iz Portlanda i drugu pobjedu protiv ‘Thundera’. Za Damiana Lillarda (29p-6a) i CJ McColluma (33p-8s-5a) gosti iz Oklahoma Cityja jednostavno nisu imali rješenja, a nakon debakla u prošlogodišnjoj uvodnoj seriji doigravanja, kada su ih ponizili ‘Pelicansi’, ‘Blazersi’ su ove godine u nastavak sezone očito ušli puno odlučniji i ‘napaljeniji’. Uostalom, da je to tako najbolje pokazuje i ovaj primjer: https://www.youtube.com/watch?v=ZJOJDQTIvGk. Gosti su dobili prvu četvrtinu, na poluvrijeme se otišlo sa neriješenim rezultatom (54:54), da bi u trećoj četvrtini uslijedila dominacija domaće momčadi predvođene već spomenutim dvojcem. To razdoblje igre dobili su sa 16 poena prednosti što im je moglo garantirati mirnu završnicu. Tako je i bilo, a konačnih 20 razlike i vodstvo od 2-0 velika je ‘pljuska’ zvijezdama ‘Oklahome’ koje su ipak mnogi vidjeli kao favorite u ovoj seriji, pogotovo što su im suparnici ostali bez pomoći Jusufa Nurkića. Poraženu momčad predvodili su Paul George (27p-8s) i neprecizni Russell Westbrook (5/20) kojemu je za novi ‘triple-double’ nedostajao jedan skok (14p-9s-11a).

Latest Posts

NE PROPUSTITE