Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Raptorsi kod Jazzera, nova borba za prevlast u Los Angelesu

Za danas imamo na rasporedu rekordnih 13 NBA susreta i vjerujemo kako æe biti veoma zanimljivo. Samo èetiri ekipe odmaraju što znaèi da æe se igrati diljem SAD-a. Na Istoku bi trebalo biti najzanimljivije u Chicagu gdje vodeæi Bullsi doèekuju Pacerse koji su jedno od ugodnijih iznenaðenja sezone. Na Zapadu Dallas doèekuje Minnesotu gdje æe im pokušati uzvratiti za poraz koji su im Timberwolvesi nanijeli prvog dana 2012. godine. Zadnja utakmica veèeri æe biti prava poslastica gdje æemo po drugi put (èetvrti ako raèunamo predsezonu) gledati ogled Lakersa i Clippersa.

Philadelphia 76ers – New Jersey Nets  01.00

Philadelphia (12-5) je zapoèela pobjedom svoj niz od èak 7 uzastopnih utakmica na svome parketu što ih èekaju u 10 dana. Bila je to pobjeda protiv Washingtona 103:83 a sliène protivnike æe imati i u naredna 3 susreta (New Jersey, Charlotte, Detroit). To æe im biti sjajna prilika u borbi na vrhu Istoène konferencije. I za veèerašnji susret æe biti upitni centri Hawes i Vuèeviæ što znaèi da bi najveæu minutažu pod koševima trebali opet imati Battie i mladi rookie Lavoy Allen. U goste im stižu Netsi (5-13) koje su Bullsi, takoðer u ponedjeljak bez ikakvih problema dobili 15 poena razlike. Oni primaju u prosjeku skoro 100 poena po susretu i Averyja Johnsona to najviše i muèi. Obrana predvoðena Humphriesom i Okurom jako slabo izgleda te sve èešæe pogledavaju prema oporavku Lopeza koji æe im svakako dobro doæi. Uz njega dvojben je i vrlo dobri rookie Marshon Brooks koji je propustio prošlu utakmicu radi ozljede netom prije poèetka susreta.

Sixersi su na 8-1 kod kuæe i veliki su favoriti. Sve osim pobjede bilo bi veliko iznenaðenje.

Washington Wizards – Charlotte Bobcats  01.00

Wizardsi su ostali bez trenera Saundersa kojeg su otpustili nakon katastrofalnog starta i 2-15 omjera. Njega je zamijenio dosadašnji pomoænik Randy Wittman. Poraz od Sixersa je oèito bila kap koja je prelila veæ punu èašu i trebaju nešto pod hitno mijenjati. Pittman neæe imati vremena za uigravanje jer im slijede novi dvoboji u ovoj zgusnutoj sezoni, no premijera æe mu biti ipak nešto blaža pošto im u goste stižu Bobcatsi koji su u sliènim ako ne i istim problemima. Oni imaju samo jednu pobjedu više od veèerašnjeg protivnika ali i isto toliko poraza. Juèer su ih porazili Knicksi sa 33 koša razlike i bio je to susret u kojemu nisu imali šanse doæi do pobjede što je dalje odmicalo. To im je bio peti poraz po redu. Igrali su bez Augustina koji je najbolji asistent i drugi najbolji strijelac ekipe. On æe izbivati do daljnjega a za veèeras bi se trebao vratiti D.J. White èijih bi 10 poena i 5 skokova u prosjeku trebalo puno pomoæi.

Malu prednost dajemo domaæinu koji æe biti motiviran pokloniti novom treneru pobjedu a i malo su odmorniji od svog veèerašnjeg suparnika.

Cleveland Cavaliers – New York Knicks  01.00

Cavaliersi (6-10) se vraæaju kuæi poraženi ali ne i posramljeni iz Miamija. Da su bili malo prisebniji mogli su lagano doživjeti sudbinu Bucksa od prije neki dan i otiæi trijumfalno sa Floride. No to se nije dogodilo i veæ ih veèeras èeka nova utakmica. Byron Scott mora poraditi na tome da mu ekipa nema toliko izgubljenih lopti a u tome prednjaèi mladi Irving koji ih ima skoro 4 u prosjeku po utakmici. Za veèeras bi se trebao vratiti drugi rookie Tristan Thompson koji je pauzirao juèer radi sitne ozljede. Bit æe od velike pomoæi jer æe Varejao i Jamison imati teški zadatak nositi se sa Stoudemireom i Chandlerom. Knicksi (7-10) su juèer napokon prekinuli negativan niz i došli do pobjede unatoè najlošijoj predstavi Anthonyja u cijeloj karijeri. Pobijedili su Bobcatse 111:78 a on je upisao samo 1 poen uz šut 0-7 za 30 minuta provedenih na parketu. No zato je bio odlièan Chandler sa 20 poena i 17 skokova a puno su mu pomogli Stoudemire i Fields sa po 18 poena. D’Antoni je napokon doživio jednu utakmicu bez puno stresova jer su Knicksi kontrolirali susret od samog poèetka.

Laganu prednost dajemo gostima koji ipak imaju dvojicu igraèa koji mogu prelomiti susret u bilo kojem trenutku unatoè ne baš sjajnoj njihovoj formi. Iako ni Cavaliersi neæe biti bez šanse, pogotovo na svome parketu.

Detroit Pistons – Miami Heat  01.30

Pistonsi (4-14) muku muèe sa zabijanjem koševa. Na posljednjem su mjestu što se efikasnosti u napadu tièe sa samo 85 poena u prosjeku. U ponedjeljak su gostovali kod Oklahome gdje nisu pružili nikakav otpor i sa -20 se vraæaju u Detroit. Šutirali su samo 34% iz igre se boljem ishodu nisu mogli niti nadati. Igrali su bez Gordona, Bynuma i Villanueve od kojih æe sva trojica i za veèerašnji ogled biti upitni. Neæe im biti nimalo lako jer im dolazi Miami (12-5) koji je juèer na svome parketu svladao Cleveland dosta teže nego što se oèekivalo (92:85). Gosti se nadaju kako æe prekinuti neugodan niz od tri uzastopna gostujuæa poraza jer æe im ovo biti prvi susret van svoga parketa nakon 13.1 i pet domaæih utakmica (4-1). U svih tih pet su igrali bez Wadea koji æe biti upitan i za veèerašnje gostovanje. Osim njega Spoelstra nema drugih problema sa ozlijeðenim igraèima.

I bez Wadea Miami bi trebao dobiti ovaj susret pošto su puno jaèi od Detroita. James i Bosh bi opet trebali predvoditi svoju ekipu do pobjede.

Chicago Bulls – Indiana Pacers  02.00

Bullsi su na èetiri pobjede u nizu a kod kuæe na 8-0 omjeru. Sveukupno drže najbolji omjer lige sa 16 pobjeda i samo 3 poraza. Nakon što se Rose oporavio i vratio se igri doživjeli su novi šok i ozljedu Denga koji æe izostati par utakmica. Od poèetka sezone imaju problema sa ozljedama no Thibodeau ima stvarno odlièan i širok roster pa se to na rezultatu nimalo ne osjeti. Denga je na prošloj utakmici na poziciji niskog krila zamijenio Ronnie Brewer koji je dosad skupio èak 11 startova iako je ustvari igraè sa klupe. No nakon Hamiltona kojeg je mijenjao na beku šuteru u poèetnoj postavi sada je došao red obavljati Dengov posao. Trener ima puno povjerenja u njega a ovaj mu to dobrim igrama kako u obrani tako i u napadu vraæa. Veèeras ugošæuju Pacerse (11-5) i bit æe to dvoboj dvije najbolje skakaèke ekipe lige. Indiana je juèer dosta neoèekivano lagano izgubila na svome parketu od Orlanda 102:83. Imali su samo 8 asistencija i to je naspram 22 Orlandove bilo premalo. Slijede im tri teška gostovanja protiv jakih ekipa sa Istoka tako da æemo ovih dana vidjeti pravu snagu Pacersa. Svi najvažniji igraèi su spremni a Hibbert ozljedu nosa èuva maskom na licu jer si ne mogu dopustiti njegov izostanak.

Bit æe to jako zanimljiv dvoboj dvije borbene i srèane ekipe. Prednost dajemo Bullsima i Pacersi æe se morati dobro potruditi iznenaditi goste.

Houston Rockets – Milwaukee Bucks  02.00

Rocketsi su u velikom naletu. Nakon što su 11.1. izgubili od Spursa zaredali su sa 7 pobjeda u isto toliko utakmica. To ih je dovelo na 10-7 omjer i uhvatili su potpuni prikljuèak sa ekipama koje se bore za doigravanje. Kevin Martin je bio sjajan u nekoliko posljednjih utakmica a treba pohvaliti i Kylea Lowryja koji je u zadnjem ogledu protiv Minnesote upisao triple-double uèinak. McHaleu i njegovim igraèima je oèito trebalo malo duže da se upoznaju i trebali bi slijediti još bolji dani za Houston. Više nema niti problema sa ozljedama tako da sada i igraèi sa klupe mogu doprinijeti kada se to bude od njih oèekivalo. Doèekuju Buckse (6-10) koji su brzo bili prizemljeni nakon pobjede u Miamiju od strane Hawksa u ponedjeljak naveèer. Scott Skiles oèito želi koristiti što više igraèa pa tako mu èak 13  ima dvoznamenkasti broj minuta po utakmici u prosjeku. Veæinu ovlasti u momèadi ima razigravaè Brandon Jennings koji je u zadnje vrijeme redovno prvo ime ekipe i uz Boguta predvodnik ove momèadi. On je zasad pokazao puno bolju i zreliju igru nego u prijašnje dvije sezone i veseli vidjeti kako æe se nositi sa još jednim igraèem koji je napravio ogroman napredak u svojoj karijeri, Lowryem.

Prednost dajemo domaæinu što zbog domaæeg parketa što zbog sjajne forme i 7 uzastopnih trijumfa.

Oklahoma City Thunder – New Orleans Hornets  02.00

Oklahoma (14-3) je nakon poraza u glavnom gradu SAD-a odigrala dva susreta protiv slabih protivnika i dobila ih bez velike muke. Slijedi im još jedan susret koji bi trebao biti slièan tima jer im u goste dolazi najslabija ekipa Zapadne konferencije. Scott Brooks ima praksu u takvim susretima odmarati glavne igraèe kada se stekne solidna prednost. Tako ih održava svježima a opet, sa druge strane može se pouzdati i u svoje igraèe sa klupe koji bi u mnogim momèadima bili starteri. Durant i Westbrook u mnogim utakmicama nisu morali igrati duže od 30 minuta i to bi moglo biti kljuèno za daljnji tijek sezone. Veæ su polako odmaknuli ostalim ekipama sa Zapada, no nakon ove i sljedeæe utakmice sa Warriorsima slijedi im malo teži raspored pa æemo vidjeti pravo stanje u momèadi. Problema sa izostancima nemaju, jedino Collisona muèi malo zglob no trebao bi biti spreman. Goste i njihovog trenera Montyja Williamsa muèe puno veæi problemi. Uz Wizardse i Bobcatse su najgora momèad lige a niz poraza postaje sve duži i duži. Zadnju pobjedu su zabilježili 9. sijeènja i od tada su na osam uzastopnih poraza. Još gora stvar po Williamsa je raspored pošto im predstoji nekoliko jakih utakmica protiv ekipa kojima je omjer debelo iznad .500. Razoèaravajuæi je bio i zadnji poraz od Spursa gdje su izgubili doslovno u posljednjim sekundama. Fali im jedino Eric Gordon no vjerujemo kako bi mijenjali i nekolicinu igraèa samo da im se on vrati na parket što prije. Postižu samo 87 poena u prosjeku i tada je jako teško doæi do pobjede.

I ovdje imamo još jednog izrazitog favorita pa bi sve osim pobjede Thundera bilo prvoklasno iznenaðenje.

Dallas Mavericks  –  Minnesota Timberwolves  02.30

Iako su bili bez Dirka Nowitzkog, Dallas Mavericksi (11-7) su bez veæih problema upisali pobjedu protiv Phoenix Sunsa  93:87. Vodili su veæim dijelom utakmice i limitirali goste na samo 37% ukupnog šuta. Najbolji je bio Shawn Marion sa 29 koševa što mu je rekord sezone, dok još vrijedi spomenuti Iana Mahinmija sa 17 koševa i 9 skokova. Minnesota (7-10) je zadnje izgubila kod kuæe od Houston Rocketsa sa 92:107. Utakmicu su kontrolirali gosti i Minnesota nikako nije mogla naæi odgovor na njihovu igru.  Kevin Love je odigrao vrlo dobro i upisao 39 koševa i 12 skokova, no to nije bilo dovoljno za pobjedu. Za današnju utakmicu su im upitni nastupi Baree, Beasleya, Webstera i Johnsona.

Prednost dajemo Dallasu koji ipak igra pred domaæom publikom, a i gosti imaju dosta igraèa sa ozljedama.

San Antonio Spurs  – Atlanta Hawks  02.30

Nakon pobjede u zadnjim sekundama kod New Orleansa 104:102, San Antonio (11-7) doèekuje neugodnu Atlantu (13-5). U totalno izjednaèenoj utakmici u kojoj se nitko nije odvojio na osjetnu prednost, San Antonio je košem Tima Duncana 2 sekunde prije kraja osigurao pobjedu. To im je bila tek druga gostujuæa u osam gostovanja. Tim Duncan je podsjetio na dobre stare dane sa svojih 28 koševa, dok je Tony Parker pridodao svojih 20 koševa. Atlanta je u ponedjeljak gostovala kod Milwaukee Bucksa i upisala vrijednu pobjedu 97:92. Bila je to vrlo tvrda utakmica koja se odluèila tek u posljednjoj minuti.  Joe Johnson je bio najzaslužniji  za pobjedu sa svojih 28 koševa i mirnim izvoðenjem slobodnih bacanja u zadnjim trenucima utakmice. Dobar je bio i Josh Smith sa double-double uèinkom  19+13.

Biti æe ovo vrlo zanimljiva utakmica u kojoj prednost dajemo domaæim San Antonio Spursima.  Imaju samo jedan domaæi poraz i Atlanta æe morati odigrati na visokoj razini želi li do pobjede.

Utah Jazz  – Toronto Raptors  03.00

Nakon èetiri dana odmora Utah (10-5) doèekuje Toronto  (5-13) kojem se noæas vratio Andrea Bargnani.  Utah je zadnju utakmicu igrala kod kuæe sa Minnesotom i upisala pobjedu 108:98. Od 5 dvoznamenkastih igraèa u momèadi najzaslužniji za pobjedu su bili Paul Millsap sa 26 koševa i Al Jefferson sa double-double uèinkom  od 18 koševa i 12 skokova. Gaðali su izvrsnih 52% iz igre i prisilili Kevina Lovea na samo 15 koševa uz  5-21 šut iz igre. Danas im u goste stižu Toronto Raptorsi koji su noæas u gostima iznenadili Phoenix Sunse pobjedom 99:96. Andrea Bargnani se vratio u momèad nakon 6 utakmica i odmah ostvario izvrstan uèinak. Talijan je zabio 36 koševa i imao 12/12 slobodna bacanja i bio najzaslužniji za pobjedu.

Iako se u momèad vratio Bargnani danas Toronto teško može iznenaditi Utah koji na svom terenu (8-2) pruža vrlo dobre partije.

Sacramento Kings  – Denver Nuggets  04.00

Sacramento  Kingsi (6-12) se nakon tri uzastopna gostovanja vraæaju u svoju dvoranu. Zadnju utakmicu su gostovali kod Portland Trail Blazersa i izgubili sa 89:101.  U poèetku utakmice su držali korak sa domaæinima, no kako je utakmica odmicala tako je i Portland odlazio na veæu razliku. Igrali su bez svojeg najboljeg strijelca Marcusa Thorntona, a bez njega se najbolje snašao DeMarcus Cousins sa  18 koševa i 13 skokova.  Za današnju utakmicu je Thornton takoðer upitan. Denver Nuggetsi  (12-5)  imaju 4 pobjede za redom, a zadnje su dobili New York Knickse 119:114 nakon dva produžetka.  Iako je New York vodio veæim dijelom utakmice igraèi Denvera se nisu predavali i nakon teške borbe uspjeli su pobijediti.  Treba napomenuti da je Denveru to uspjelo sa samo 7 igraèa od kojih je 6 bilo dvoznamenkasto. Najbolji je bio bivši Knicks Danilo Gallinari sa 37 koševa. Za ovu utakmicu su im upitni nastupi Afflala i Fernandeza.

Gosti su favoriti i trebali bi ostvariti pobjedu pogotovo ako za Sacramento ne nastupi Marcus Thornton.  Možemo oèekivati jednu brzu košarku sa velikim zbrojem koševa.

Los Angeles Lakers  –  Los Angeles Clippers  04.30

Los Angeles Lakersi (10-8) su  nakon poraza na gostovanjima kod Miami Heata i Orlando Magica ugostili Indiana Pacerse koji su prekinuli njihov niz od devet pobjeda kod kuæe porazivši ih 96:98. Kobe Bryant je zabio 33 poena uz 8 skokova i 4 asistencije. Andrew Bynum je zabio 16 koševa, a Pau Gasol je zabio samo 8, ali je imao èak 10 asistencija. Los Angeles Clippersi  (9-5) su u nedjelju na svom terenu pobijedili slabe Toronto Raptorse 103:91. Domaæini su vodili od poèetka do kraja utakmice, a najviše 22 razlike u prvoj polovici drugog poluvremena. Mo Williams je bio najbolji sa 26 koševa, a dobar uèinak je ostvario i DeAndre Jordan sa 16 koševa i 16 skokova. Za današnju utakmicu se najavljuje povratak Chrisa Paula što bi uvelike poveæalo šansu Clippersa.

Vrlo teška utakmica za prognoziranje i najbolje bi ju bilo izbjeæi, a mi malu prednost dajemo velikom bratu Los Angeles Lakersima koji sigurno žele uzvratiti Clippersima za prošli poraz. Ne nastupanjem Paula šanse Lakersa su mnogo veæe.

Golden State Warriors  –  Portland Trail blazers  04.30

Golden State (5-11) je zadnju utakmicu izgubio kod kuæe 90:91 od Memphis Grizzliesa. Iako su vodili èak 20 razlike, uspjeli su izgubiti utakmicu. Zadnju èetvrtinu su izgubili sa 17 razlike (39:22). Imali su odliènih 50% šuta iz igre, no sve su to poništili sa èak 24 izgubljene lopte.  Najbolji u porazu su bili Monta Ellis sa 20 koševa i David Lee sa 13 koševa i 12 skokova. Portland (11-7) je noæas igrao kod kuæe i upisao laganu pobjedu protiv, oèito umornih Memphis Grizzliesa 97:84. Od  pet dvoznamenkastih igraèa najbolji je bio LaMarcus Aldridge sa 23 koša, a treba izdvojiti i Marcusa Cambya koji je upisao èak 22 skoka.

Iako na gostovanjima ne pružaju tako dobre partije kao na domaæem terenu, prednost dajemo Portland Trail Blazersima koji moraju dobivati ovakve utakmice protiv slabijih protivnika.

Latest Posts

NE PROPUSTITE