Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Raptorsi na krilima rezervi do izjednačenja

‘Toronto Raptorsi’ su izjednačili seriju finala Istočne konferencije protiv ‘Milwaukee Bucksa’, pred povratak u Wisconsin omjer je 2-2.

Obje momčadi odlično su pucački započele utakmicu, a kroz prvih 12 minuta gađali su sa 60% uspješnosti. Međutim, to je bila i jedina zajednička karakteristika koju su dvije ekipe imale u ovoj utakmici.
‘Raptorsi’ su u trećoj četvrtini, zahvaljujući fantastičnoj reakciji rezervnih igrača, prvenstveno Sergea Ibake i Normana Powella, povećali prednost na deset poena (65:55), a u nastavku dvoboja njihovo vodstvo je konstantno bilo u porastu.
‘Bucksi’ su imali tek dva raspoložena igrača. Uobičajeno dobrog Giannisa Antetokounmpa (25p-10s-5a) pratio je Khris Middleton (30p-6s-7a) koji je odigrao i najbolju utakmicu u ovoj seriji. Još jednom je podbacio Eric Bledsoe (5p, šut 2/7) koji se čini kao posve nedorastao zahtjevima koje traži ovakva serija utakmica. U sivilu izvedbe pridružili su mu se Nikola Mirotić i Malcolm Brogdon koji su zajedno pucali 6/21.
S druge strane, Kawhi Leonard je prvi put bio u sporednoj ulozi u kanadskoj momčadi, prvenstveno zbog problema s lijevim koljenom. No, dvostruki najbolji obrambeni igrač NBA lige stisnuo je zube i odigrao vrlo dobru utakmicu s 19 koševa i 7 skokova te 4 osvojene lopte. Kyle Lowry bio je najefikasniji ‘Raptor’ (25p-5s-6a), a izvrsni su bili i ranije spomenuti Ibaka (17p-13s) i Powell (18p-5s), te Fred VanVleet koji je dodao 13 poena uz savršenih 3/3 za tricu. Ključ pobjede domaćih bio je veliki doprinos igrača s klupe koji su ubacili čak 48 poena, za razliku od rezervnih igrača ‘Bucksa’ koji su postigli 23 poena.
Sljedeća utakmica na rasporedu je u noći s četvrtka na petak po hrvatskom vremenu, od 02:30 h uz prijenos na TV Sportklub 1. Domaćini su ovaj put ‘Bucksi’.

TORONTO – MILWAUKEE 1210:102 (2-2)

Latest Posts

NE PROPUSTITE