Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Raptorsi nastavljaju s dovoðenjem pojaèanja

Jedina kanadska ekipa u NBA ligi, Toronto Raptorsi nastavljaju biti aktivni u dovoðenju pojaèanja za nadolazeæu sezonu. Iako nije rijeè o pojaèanjima ekstra klase dovode igraèe koji æe s klupe dati svoj doprinos momèadi da dohvati što više pobjeda u ovoj skraæenoj sezoni.

Krenimo redom, prvi je potpis na novi ugovor stavio veteran Rasual Butler. Butler (32) je prošlu sezonu zapoèeo u Los Angeles Clippersima, a okonèao ju je u Chicago Bullsima. Butlerova najbolja statistika dolazi iz sezone 2009-2010 kada je igrajuæi za Clipperse u prosjeku ubacivao 11,9 poena u 33 minute (prosjeèno) provedene na parketu. Amerièki veteran postavio je klupski rekord po postignutim tricama u sezoni, zabio ih je èak 145.

Ukupno gledajuæi, Butler je odigrao devet NBA sezona te je u njima u prosjeku ubacivao 8,5 poena, imao je 2,6 skoka u 23,9 minuta u prosjeku provedenih na parketu. Butler je 2002. godine bio odabran u drugoj rundi drafta od strane Miami Heata.

Raptorsima treba centar pošto je izvjesno da se ove godine u NBA ligi neæe okušati njihov peti izbor drafta Jonas Valanciunas. Chandler im je pobjegao u Knickse, a pošto æe teško do Nenea i Marca Gasola zadovoljili su se prošlosezonskim igraèem Hornetsa Aaronom Grayom. 213 centimetara visoki centar kojem æe ovo biti peta sezona u ligi potpisao je ugovor s Raptorsima. Detalji ugovora još nisu poznati, no on ne bi trebao biti velik s obzirom na njegove prosjeke u karijeri od 3,6 poena i 3,5 skokova.

Raptorsi su potpisali i razigravaèa s 12 godina iskustva igranja u ligi. Rijeè je o dugogodišnjem igraèu Denvera koji je dio prošle sezone odradio u Knicksima Anthonyju Carteru. Raptorsi æe mu biti šesti klub u karijeri, te æe u njima odigrati jubilarnu 600. utakmicu u ligi. U karijeri je na prosjecima od 4,9 poena i 3,9 asistencija.

Dodajmo i da je zamjena u kojoj su Raptorsi dobili Francuza Mickaela Pietrusa otkazana, te on neæe nositi dres Toronta. U prva dva treninga koja je odradio s njima lijeènici Toronta ustanovili su da Pietrus nije sposoban za igru zbog ozljede zbog koje je propustio i Europsko prvenstvo u košarci, te da mu trebaju još dva do èetiri tjedna za oporavak.

Latest Posts

NE PROPUSTITE