Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Raptorsi otpuštaju Anthonyja Bennetta, potpisuju Jasona Thompsona

Prema najnovijim informacijama iz svijeta NBA lige Toronto Raptorsi otpustili su nekada 1. izbora drafta Anthony Bennetta kako bi potpisali Jason Thompsona. Pomenuti Thompson nedavno je otpušten od strane aktualnih prvaka Golden State Warriorsa koji su njegovim otpuštanjem ustupili mjesto Anderson Varejaou.

Toronto, inače rodni grad Bennetta je treća momčad koja se rješava ovog 22-godišnjaka. Prisjetimo se da je Bennett bio prvi izbor drafta 2013. godine od strane Cleveland Cavaliersa da bi godinu kasnije poslan u Minnesotu Timberwolvese u velikoj razmjeni za Kevin Lovea, te je na početku tekuće sezone otpao iz Wolvesa tokom trening kampa.

Svoju ulogu u Raptorsima Bennett nije mogao nikako da pronađe pa je zabilježio u prosjeku 4,4 minute na parketu u 19 nastupa za kanadsku momčad. Nastupio je i u šest utakmica razvojne lige za momčad Toronto Raptors 905.

S druge strane, Thompson imao je uzburkanu sezonu. Ovaj krilni centar proveo je prvih 7 sezona u Sacramento Kingsima, zatim je u ljeto 2015. godine poslan u 76erse te je proslijeđen u Warriorse u zamjenu za Gerald Wallacea i draft prava. U rotaciji kod Steve Kerra nije se našao te je odigrao samo 28 utakmica uz 6,4 minute u prosjeku.

Činjenica je da Bennett, usprkos tome što je odličan atleta, svoj puni potencijal nije uspio razviti kako bi opravdao prvu poziciju na draftu. Nagađa se da bi sljedeća stanica ovog Kanađanina mogli biti Phoenix Sunsi. Dok u Thompsonu Raptorsi vide igrača koji dosta dobro razumije igranje obrane i dobro će se uklopiti u rotaciju s obzirom na to da Luis Scola u posljednje vrijeme ne pruža baš najbolje partije.

Thompsonu se ukazuje jedinstvena prilika da pokaže koliko zna i umije i da dokaže da može biti važan kotačić u playoff ekipi s obzirom na to da nikada nije okusio uzbuđenje doigravanja. Drugi protagonist, Bennett trebao prije svega popraviti obranu i poraditi na šutu da bi mogao imati pristojnu ulogu u NBA ligi jer inače smatraju ga jednim od najvećih promašaja u posljednjih godina.

Latest Posts

NE PROPUSTITE