Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Raptorsi otpuštaju Cambyja, nekoliko ekipa zainteresirano

Toronto Raptorsi su prošloga tjedna i službeno obavili razmjenu kojom su poslali Andreu Bargnanija u New York Knickse, a za uzvrat su, među ostalima, dobili i Marcusa Cambyja, kojeg će odmah i otpustiti.

Camby je odmah nakon objave razmjene izjavio da ne želi igrati u Torontu, a čelnici ekipe su mu udovoljili te se očekuje da u narednim danima i službeno otkupe njegov ugovor, čime će on postati slobodan igrač. Trenutni ugovor mu traje još dvije godine i vrijedi 7,5 milijuna dolara.

Može se očekivati da će Camby biti spreman potpisati za veteranski minimum, što znači da ga mogu potpisati ekipe koje su iznad granice salary capa. Već se spominje da će ga kontaktirati Miami, Houston, Chicago i Los Angeles Clippersi čim ga Raptorsi i službeno otpuste, te neće čuditi ako potpiše za neku od tih ekipa, u kojima bi imao šanse boriti se za naslov prvaka.

Camby je u NBA ligi 17 sezona te će s 39 godina biti među najstarijim aktivnim igračima. Prošle se sezone mučio s brojnim ozljedama te je odigrao samo 24 utakmice, tijekom kojih je postizao 1,8 poen i 3,3 skoka, što je daleko od njegovih igara (11,2 poena, 11,7 skokova, 3,3 blokade po utakmici) iz 2007. godine, kada je osvojio nagradu za najboljeg obrambenog igrača sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE