Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Raptorsi predstavili Jarretta Jacka, Ukiæ odlazi?

U utorak su Toronto Raptorsi predstavili svoje novo pojaèanje, 26-godišnjeg razigravaèa Jarretta Jacka, kojeg su doveli kao prvu alternaciju španjolskom košarkašu Joseu Calderonu.

Jack je stigao iz Indiana Pacersa kao uvjetni slobodni agent, nakon što Pacersi nisu iskoristili pravo prvokupa po ponudi Raptorsa. Potpisao je èetverogodišnji ugovor vrijedan 20 milijuna dolara. To ga jasno u rosteru svrstava ispred Roka Ukiæa.

Hrvatski reprezentativac tako postaje tek treæe rješenje za trenera Jaya Triana na poziciji jedinice. U utorak je tako generalni menadžer NBA kluba iz Kanade Bryan Colangelo najavio da postoji velika moguænost da Raptorsi 25-godišnjem Spliæaninu pronaðu neki drugi NBA klub, stoji u lokalnom Toronto Staru.

Pod uvjetom da ipak ostane u Torontu, i Colangelo i Triano misle da æe Ukiæu za daljnji razvoj više odgovarati uloga treæeg razigravaèa i minimalna minutaža u smeæe-vremenu, negoli uloga drugog playmakera, koja sa sobom nosi pritisak održavanja ritma igre i rezultata tijekom utakmice, a u kojoj se Ukiæ s promjenjivim uspjehom snalazio prošle sezone.

Vjerojatno vodeæi ljudi kluba smatraju da æe na taj naèin Hrvat imati više vremena za individualni razvoj.

Latest Posts

NE PROPUSTITE