Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Raptorsi prvi put u povijesti u NBA finalu

I četvrti put zaredom ‘Toronto’ je svladao ‘Milwaukee’ te se po prvi put u povijesti plasirao u veliko NBA finale. Cijela Kanada slavi svoje ‘Raptorse’, pogotovo fantastičnog Kawhija Leonarda koji je u svojoj prvoj, vrlo moguće i jedinoj sezoni provedenoj u Torontu, uspio napraviti ono što DeMaru DeRozanu nije uspjelo u devet sezona – odvesti svoju momčad do titule prvaka Istočne konferencije. Ovaj povijesni uspjeh ujedno je označio i kraj raspravama o tome da li je vodstvo Kanađana svojevremeno trebalo ulaziti u razmjenu sa ‘Spursima’.

Posljednju utakmicu finalne serije Istoka Kawhi je završio sa 27 poena, 17 skokova i 7 asistencija, a njegov veliki konkurent Giannis ubacio je 21 poen, uz 11 skokova. Dvojac superzvijezda predvodio je svoje momčadi po broju poena, a ujedno su bili i jedini igrači utakmice sa ‘double-double’ učincima. Nije nedostajalo ni atrakcije u međusobnim dvobojima, Kawhi je u jednom kontranapadu ovako zakucao preko Grka: https://www.youtube.com/watch?v=H2nDXSIoBWA.

Inače, ‘Bucksi’ imaju za čim žaliti, jer su i u ovom, kao i u prethodnom susretu, dva puta imali prilično visoku prednost. Vodili su sa po 15 poena razlike u drugoj (38:23) i u trećoj četvrtini (76:61), međutim presudila im je uraganska serija ‘Raptorsa’ od 26:3 za vodstvo domaćeg sastava 87:79.

Za razliku od konferencijskog, ‘Raptorsi’ će u velikom finalu imati prednost domaćeg terena. Naime, sezonu su završili sa omjerom 58:24, dok su ‘Warriorsi’ imali svega jednu pobjedu manje (57:25).

TORONTO – MILWAUKEE 100:94 (4-2)

Latest Posts

NE PROPUSTITE