Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rashard Lewis u Dallas Mavericksima

NBA momčad Dallas Mavericks nastavlja osnaživati roster za nadolazeću sezonu. Nakon najvažnije vijesti o produljenju ugovora s Dirkom Nowitzkim, službeno je potvrđen i šesti novi košarkaš u klubu.

Riječ je o krilnom igraču Rashardu Lewisu (34) s kojim je klub dogovorio jednogodišnju suradnju pri čemu će bivši košarkaš šampionske momčadi Miami Heata iz 2013. godine zaraditi veteranski minimum.

Lewis, koji je prošlu sezonu završio s prosjekom od 4,8 poena i 34,3 posto preciznosti za tricu, pridružuje se tako novopridošlim igračima kluba, krilnim igračima Chandleru Parsonsu i Richardu Jefersonu, centrima Tysonu Chandleru i Gregu Smithu, te braniču Raymondu Feltonu.

“Rashard je donio tešku odluku priključenja Dallasu nakon dvije sezone za pamćenje iz Miamija, kluba kojem  zahvaljuje i koji će zauvijek smatrati dijelom svoje obitelji. Nakon razgovora s (vlasnikom kluba) Markom Cubanom i trenerom Rickom Carlisleom osjetio je razinu sigurnosti u Mavericksima. Uzbuđen je što se priključuje još jednom šampionskom klubu”, kazao je Colin Bryant, košarkašev agent.

Lewis je u karijeri započetoj 1998. igrao za četiri kluba u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, Seattleu, Orlandu, Washingtonu i Miamiju za kojeg je u sedam posljednjih utakmica doigravanja prošle sezone ostvario prosjeke od 10,5 koševa uz 2,7 ubačenih trica po susretu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE