Friday, May 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rasheed Wallace: Ball don’t lie!

Kada su 2004. osvojili prsten protiv favoriziranih Lakersa, Rasheed Wallace – jedan od ključnih igrača Pistonsa – rekao je da će staviti šampionski prsten na srednji prst, kako bi ga mogao pokazati svima uz komentar:

You are talking to the ring!

Rasheed “Sheed” Wallace je jedan od najtalentiranijih igrača koji su prošli kroz ligu. Bio je pravi prototip moderne četvorke. Sjajnog šuta, odličnog skoka i vrlo dobre obrane. Idealno se uklapao u Pistonse zbog svog mentaliteta i načina igre. No ne smatramo ga za jednog od najvećih koji je igrao, najviše zbog njegove glave. Iako je znao igrati nevjerovatno kada se naljuti, glava mu je ipak dosta otežavala stvari.

Iako je bio sjajan igrač ,Sheed je možda najpoznatiji po svojim “ratovima” sa NBA sucima. Konstantno se svađao sa sucima, a zbog toga je postao rekorder po broju tehničkih u sezoni (41 ukupno), broju tehničkih u karijeri i broju izbacivanja tokom jedne sezone.

Uvijek je njegova morala biti zadnja, no moramo reći da je i te stvari radio sa stilom. Jedna od njegovih najpoznatijih izjava je “Ball don’t lie”. Većinom se upotrebljava kada nakon diskutabilne sudačke odluke protivnički igrač promaši bacanja.

Jedan takav incident možemo izdvojiti kada je Sheed u dresu Knicksa pred kraj karijere gurnuo Scolu i zaradio tehničku, a nakon što je Dragić promašio bacanja, samo je proborio slavnu rečenicu i izbačen je s utakmice.

Latest Posts

NE PROPUSTITE