Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rasheed Wallace ponovno u mirovini

Legendarni trash-talker i još bolji igrač Rasheed Wallace ponovno ide u mirovinu, vjerojatno posljednji puta. 37-godišnji Wallace je ove sezone za New York Knickse odigrao 21 utakmicu, a zadnji put je na parketima, prije kratke epizode protiv Charlotte Bobcatsa u ponedjeljak, bio tek 13. prosinca.

Wallace je zbog ozljede stopala propustio većinu sezone, a prilikom povratka u ponedjeljak igrao je samo 4 minute, da bi nakon toga izašao iz igre zbog problema s istom ozljedom.

“Rasheed je ovoj ekipi dao sve što je mogao. On je pobjednik, istinski profesionalac te vođa na terenu i izvan njega. Zbog ozljede neće nastupiti u doigravanju, ali njemu i sličnim veteranima dugujemo veliki dio uspjeha ove sezone”, rekao je trener Knicksa Mike Woodson.

Woodson ima lijepu povijest s Wallaceom jer mu je bio pomoćni trener u Detroit Pistonsima koji su 2004. godine osvojili naslov u nezaboravnoj sezoni. Wallace je ovu sezonu završio s prosjekom od 7 poena i 4 skoka, a prosječno je igrao 14 minuta po utakmici.

Titulu NBA prvaka je osvojio s već spomenutom ekipom Pistonsa, a u 16 godina dugoj karijeri je igrao za Washington Bulletse, Portland Trail Blazerse, Atlanta Hawkse (samo jedna odigrana utakmica), Detroit Pistonse, Boston Celticse i New York Knickse. Četiri puta je nastupio na All-Star utakmici, a karijeru je završio s prosjekom od 14,4 poena i 6,7 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE