Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ray Allen: Curry je najbolji šuter ikad

Čak i ako niste preveliki ljubitelj košarke, sigurno ste, barem jednom, uživo ili na internetu, svjedočili raspravi o najboljem šuteru svih vremena.

Malo stariji ljubitelji kunu se u Reggieja Millera, dok brojke kažu da je rekorder po broju trica u karijeri Ray Allen, osvajač dva NBA prstena koji je 2014. godine prestao igrati profesionalnu košarku. Nakon njega slijedi gore navedena ikona Indiana Pacersa, dok je treći još uvijek aktivni (Milwaukee Bucks) Jason Terry.

Korak po korak ka vrhu se penje i Stephen Curry. Dvostruki MVP (2015., 2016.) i najbolji igrač Golden State Warriorsa nedavno je na 10. mjestu tablice pretekao Chaunceya Billupsa te polako, ali sigurno, korača prema Allenu, Milleru i ostalim legendama NBA košarke.

Mnogi već godinama osporavaju Curryja, no napomenimo da među desetoricom s najviše pogođenih šuteva za tri ima uvjerljivo najbolji postotak (43,6%) te je, uz Kylea Korvera, jedini koji trice gađa s uspješnošću većom od 40%.

Svoj odgovor na temu najboljih šutera u povijesti ponudio je i čovjek s najviše trica u karijeri, Ray Allen:

Za mene je Curry najbolji šuter kojeg sam ikad vidio.“

Stavio bih ga u posebnu kategoriju zbog njegovog načina igre. On je razigravač koji sjajno kontrolira loptu i sjajno šutira“, nadodao je 41-godišnjak.

No, Allen ne voli kada ga uspoređuju s Curryjem, već ističe činjenicu da je njegova igra sličila onoj kakvu sad pokazuje Curryjev suigrač, Klay Thompson.

Thompson je ipak igrač koji šutira iz namještenih akcija, nakon izlaska iz postavljenih blokova, dok Curry sam sebi kreira prilike za otvoreni šut.

Je li ovo dovoljno da bi se zatvorila usta analitičarima i laicima koji iz neznanja, principa, ili nečeg trećeg ne žele stavljati Curryja u isti koš s a Allenom, Millerom ili primjerice Paulom Pierceom?

Jer, voljeli ga ili ne, lakoća s kojom pogađa šuteve sa svih dijelova parketa jednostavno ostavlja bez daha.

Latest Posts

NE PROPUSTITE