Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ray Allen i Eric Gordon od veèeras ponovno na parketima

Boston Celticsi i New Orleans Hornetsi noæas bi trebali biti pojaèani za igraèe koji su nešto duže vremena bili ozlijeðeni. Ray Allen i Eric Gordon uspješno su odradili juèerašnje treninge i bit æe spremni za današnje utakmice. Celticsi æe se boriti protiv Spursa, dok Hornetsi ugošæuju Nuggetse.

Allen nije igrao protekla dva tjedna, ali to Celticsima nije ni previše smetalo jer su ostvarili 5 pobjeda u 6 susreta bez Allena. Njega je u poèetnoj petorci zamijenio Avery Bradley koji pokazuje da je najbolji obrambeni igraè ekipe na vanjskim pozicijama. Povratkom Allena dobivaju veæu širinu ekipe i raznovrsniju napadaèku igru jer iako je u 36. godini Allen je još uvijek meðu najboljim tricašima lige.

Ove sezone Allen prosjeèno postiže 14,6 poena, 3 skoka i 2,5 asistencije po utakmici. Nalazi se na drugom mjestu uspješnosti šutiranja trica ove sezone, pogaða 46% šuteva za 3 poena, ispred njega je samo igraè Knicksa, Steve Novak s 48% uspješnosti.

Eric Gordon pak nije igrao gotovo cijelu sezonu zbog problema s koljenom kojeg je morao i operirati. On je odigrao samo dvije utakmice ove sezone i sada se konaèno vraæa na parket.

“Veselim se veèerašnjem nastupu”, izjavio je Gordon koji je postao èlanom Hornetsa u razmjeni u kojoj je Chris Paul otišao put Los Angelesa. “Kao što sam rekao mnogim ljudima, odradio sam trening, osjeæam se dobro i spreman sam za povratak u igru.”

Koliko god Gordon bude dobro igrao, neæe previše pomoæi ekipi jer su s 13 pobjeda i 40 poraza zacementirani na dnu Zapadne konferencije. Ipak, oèekuje se od njega da postiže sliène brojke kao i prošle sezone za Clipperse, oko 22 poena i 4 asistencije po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE