Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ray Allen korak do neslavnog rekorda

U utorak je 34-godišnji bek-šuter Bostona Ray Allen bio junak navijaèa Celticsa. Ubacio je 32 poena u drugoj utakmici koju su Celticsi dobili u Los Angelesu 103-94, ukljuèujuæi osam rekordnih trica. Samo 48 sati kasnije preuzeo je ulogu tragièara.

Celticsi su prosuli “break” domaæim porazom od Lakersa 91-84 i ponovo u finalnoj seriji zaostaju, ovaj put 2-1.

Jedan od razloga poraza Celticsa svakako leži u Allenovoj indisponiranosti, buduæi je zabio tek dva koša (iz slobodnih bacanja), a promašio je svih 13 šuteva iz igre, ukljuèujuæi osam trica.

Svaki puta kada šutnem mislim da æe uæi. Samo što ovaj put nijedna nije ušla. Mislio sam da sam u dobrom ritmu. Ali svaka èast njihovoj obrani. Misim da se mogla jasno vidjeti razlika izmeðu dviju veèeri“, komentirao je vidno razoèarani Allen, kojem je do sinoænje utakmice najlošija utakmica u doigravanju bila ona protiv Memphisa 4. sijeènja 2008. kada je gaðao 0/9.

Allenu ipak utjeha može biti èinjenica da njegov šut 0/13 nije najlošiji u povijesti NBA finala. Tu “èast” zajedno imaju Chick Reiser (Baltimore) i Dennis Johnson (Seattle). Reiser je gaðao 0/14 u finalu protiv Philadelphije 1948., dok je Johnson jednako loše gaðao protiv Washingtona 1978.

Latest Posts

NE PROPUSTITE