Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ray Allen o Stephenu Curryju

Jedan od najboljih šutera u povijesti – po nekima i najbolji – Ray Allen, komentirao je sve što nam je Stephen Curry pokazao u prethodnih nekoliko sezona. Podsjećamo, dosta velikana NBA košarke Stepha već naziva najboljim i ne možemo reći da su tvrdnje bez pokrića.

“Bazirano na onome što je učinio do sada, mislim da stvari stoje tako – na putu je da postane najbolji ikada“, rekao je Allen.

Uvijek je diskutabilno, zavisi od osobe koja nam priča priču. Jedna stvar koju uvijek ponavljam – teško je uspoređivati igrače iz različitih era. Svatko ima nekoga ili nešto što se njemu čini posebnim, možda način na koji promatraju i poštuju igru. Gledao sam mnogo različitih igrača i bio dio različitih stilova igre, kao što to činim i sada. Osluškujem što ljudi govore. On definitivno gradi vlastiti put. Neki ga porede sa mnom, s Reggiejem Millerom, ali mislim da je Steph u posebnoj – svojoj – kategoriji. Sama činjenica da ima takav handling s loptom, zatim lakoća poentiranja na svaki mogući način: bilo to s pola terena ili iz probijanja prema košu.. Ja, Reggie Miller, Kyle Korver i Klay Thompson – mi imamo drugačiji stil. Mi smo šuteri. Izlazimo iz postavljenih screenova, uigranih setova – Steph može raditi isto, ali se ne zaustavlja samo na tome. Playmakeri nisu nikada bili u stanju raditi to što sada vidimo od njega, jer stvara fuziju između šuterskih vještina dvojke i sjajnih sposobnosti s loptom. Kada sam oborio rekord po broju postignutih trica u jednoj sezoni, oni (Steph i Klay) su gledali i vjerojatno sebi rekli da žele učiniti isto. Sada postoje mladi momci koji gledaju Stepha i žele biti baš kao on.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE