Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ray Allen postao rekorder u novoj laganoj pobjedi Miamija

Serija je prebačena u Milwaukee, ali sve je ostalo nepromijenjeno. Heat je ležerno odigrao prvo poluvrijeme, dok su u drugi dio ušli puno ozbiljnije i upisali su još jednu pobjedu za vodstvo 3-0 u seriji.

Obje ekipe ušle su jako loše u utakmicu, kao da se nisu dobro zagrijali i trebalo im je nekoliko minuta da se pokrenu. Bucksi su to lijepo iskoristili, te su serijom 7-0 koju je predvodio Ersan Ilyasova s 5 poena poveli 14:9 nakon prvih šest minuta igre. Ekipa Bucksa je i dalje nastavila s dobrom igrom nakon minute odmora, te su pogodili idućih 6 uzastopnih šuteva i ostvarili prednost od 8 poena razlike. Šuterski su Bucksi odlično priveli prvu četvrtinu kraju jer su pogodili 9 od 11 pokušaja i poveli 30:21. Iskru s klupe u tom dijelu dali su J.J Redick s dvije pogođene trice i Mike Dunleavy s jednom, realizacija za tri poena bila im je 5/10 u ovom periodu. Ekipu Heat u igri je držao LeBron James s 11 poena, 4 skoka i 2 asistencije, dok su kod Milwaukeea, Ilyasova i Larry Sanders zabili po 7 poena.

Agonija Miami Heata nastavlja se i u drugoj četvrtini, jer kada bi se približili Bucksima na 5-6 poena razlike s druge strane bi uslijedio neki nevjerojatan koš. Kroz cijelo ovo vrijeme Heat ima problema s kontrolom lopte, te su izgubili čak 10 lopti do kraja poluvremena, a na ruku im ne ide ni loša igra Dwyanea Wadea koji je promašio prvih pet šuteva. Igrači obiju ekipa prezentiraju nam lošu igru, pogotovo u napadu gdje nema nikakvog kretanja lopte, te ekipe zbog toga uspijevaju brzo rotirat svoje igrače u obrambenom dijelu, te se sve svodi na individualne akcije najboljih igrača. Ekipa Heata je do kraja četvrtine na krilima Raya Allena koji je zabio 13 poena u drugoj četvrtini uspjela smanjiti zaostatak na samo 2 poena, serijom 10-2 u zadnjoj minuti. Allen je bio jedini raspoložen igrač Miamija uz Jamesa koji je zabio 13 poena i pridodao 4 skoka i 4 asistencije, dok su Wade, Chris Bosh i Mario Chalmers kombinirano šutirali 3/19.

Miami je ušao nešto bolje u drugo poluvrijeme sa serijom 7-2, ali sve su prosuli s nekoliko glupih poteza. Chalmers je napravio prekršaj na Brandonu Jenningsu prilikom šuta za tri poena, te su još izgubili dvije lopte za redom što je dovelo do povratka Bucksa i njihove serije 9-0 za vodstvo od 61:55, te je trener Heata, Eric Spoelstra morao pozvati minutu odmora. Igrači Heata su fenomenalno reagirali, kao da su ubacili u višu brzinu, te su napravili seriju 15-5 u kojoj je Udonis Haslem ubilježio 8 poena. Odlično su u tom periodu odigrali obranu i dozvolili su Bucksima samo dva pogođena šuta i prisilili su ih na čak 5 izgubljenih lopti u četiri i po minute što je rezultiralo vodstvom Heata 70:66. Treneru Bucksa, Jimu Boylanu nije preostalo ništa drugo nego da zove time-out i prekine muku svije ekipe. No to nije pomoglo jer je Miami do kraja četvrtine napravio još jednu seriju od 8:0, te su u posljednju četvrtinu ušli s 10 poena prednosti. Igrači Heata prezentirali su odličnu obranu o ovoj četvrtini limitiravši Buckse na svega 18 poena i čak 7 izgubljenih lopti.

Posljednja četvrtina bila je jednosmjerna ulica za Buckse jer je Heat opet nastavio trpat njihov koš. Napravili su seriju 20-5 računajući kraj treće i početak četvrte četvrtine u kojoj je Allen zabio svoju 321. tricu u odigravanju u karijeri, te izbio na prvo mjesto ispred Reggieja Millera koji se u karijeri zaustavio na 320 pogođenih trica u doigravanju. Nastavak posljednje četvrtine nije nam donio nikakva uzbuđenja, te je Miami mirno priveo još jednu utakmicu kraju u kojoj je James odmarao zadnjih 10 minuta utakmice i ostvarili su pobjedu 104:91. Najbolji igrač Heata bio je James s 22 poena, 5 skokova i 6 asistencija, a odlično su odigrali Bosh s 16 poena i 14 skokova, te Allen s 23 poena. Možemo spomenut odličnu all-round utakmicu Wade koji je završio sa samo 4 poena uz šut 1/12, ali je ubilježio 9 skokova, 11 asistencija, 5 ukradenih lopti i 2 blokade. U redovima Bucksa najbolji su bili Sanders s 16 poena i 11 skokova, te Ilyasova s 15 poena i 8 skokova. Opet su podbacili Jennings i Monta Ellis koji su kombinirano zabili samo 23 poena uz šut 7/24.

Najveći razlog pobjede Heata je odlična obrana u drugom poluvremenu koja je dopustila samo 41 poen (18 u trećoj četvrtini), te fenomenalna realizacija u trećoj i početkom četvrte četvrtine kada su napravili najveću razliku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE