Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ray Allen: Spreman sam za novu sezonu

Ray Allen u svojoj karijeri èesto je usporeðivan sa Reggie Millerom. Što zbog svog umijeæa gaðanja trica, što zbog sliène tjelesne konstitucije. Nedavno napunivši 34 godine, trebao bi oponašati Millera i još neèemu – ostati produktivan igraè u kasnim 30-im.

Kao što znate, Miller je zamalo izišao iz mirovine te je bio na pragu potpisa za Celticse prije sezone 2007/08 imao je skoro 42 godine, ali sa svojom fizièkom spremom i šutom za tri poena ostao je zanimljiv NBA timovima. Još nešto: Miller je u svojoj zadnjoj sezoni ostvarivao 14,8 koševa po utakmici sa 39 godina na leðima.

Ulazeæi u svoju zadnju godinu ugovora sa Celticsima, Allen je na trening kamp stigao najboljoj formi karijere.

“Nekada mi se tijelo osjeæa tako dobro da moram iskoristiti prednost nad time”, rekao je Allen na upit zašto toliko radi da se dovede u što bolju formu. “Uvijek sam govorio da što više trèimo, to æe se bolje odraziti na našu igru, pa i ja želim biti u moguænosti stalno se kretati gore-dolje po terenu. Fokusiram se da zadržim minimum masti u tijelu, nabijem mišiæne mase i da se moje noge osjeæaju dobro. Mislim da je naš najveæi cilj ove sezone da svi ostanemo zdravi.”

Dok se vodstvo Celticsa na trening kampu orijentiralo na ozljedu koljena Kevina Garnetta, Allenovo nazadovanje u playoffu uzrokovalo je brigu. Tijekom regularne sezone šutirao je 48% iz igre, dok je u playoffu to spalo na 40% šuta iz igre, 35% šuta za tricu, zbog toga što su se protivnièke momèadi obrambeno više okrenule prema njemu kada Garnetta nije bilo.

No, možda je bio problem i u umoru, a možda i u tome da je Allen izjavio da je lijeèio ozljedu tetive i leða tijekom postsezone. Zbog toga je trèao sprinteve nakon treninga, što je obièavao raditi u srednjoj školi.

“Mislim da su postotci šuta direktno vezani s mojom kondicijom. Ovog sam ljeta puno više radio i više se brinuo o svome tijelu.”

U sezoni 2005./06. Ray je odigrao samo 55 utakmica te se podvrgnuo operaciji oba zgloba. Tri mjeseca nakon operacije doveli su ga Celticsi, pitajuæi se za njegovo dugoroèno zdravlje. Dvije godine nakon operacije Allen kaže da osjeæa poneke efekte zbog uèestalih povreda zglobova u Milwaukeeu i Seattleu.

“Zglobovi su sada dobro. Sada sam baš prièao Marquisu Danielsu da, kada sam došao 2008. u Boston, tijekom obrambenih vježbi svaki put kada bi se malo jaèe oslonio osjetio bi nekakvu škripu ili nešto kao ubod. Ali pametno odraðivanje trening kampa je najviše pomoglo mojim stopalima da se osjeæaju bolje.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE