Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ray Allen želi ostati u Bostonu

35-godišnji braniè Boston Celticsa, Ray Allen trenutno proživljava teške trenutke nakon bolnog poraza protiv Los Angeles Lakersa u majstorici NBA finala. No, (po)najbolji šuter lige je nakon te utakmice postao i slobodan igraè.

“Teško je misliti o buduænosti nakon svega što se dogodilo”, rekao je braniè Kelta koji bez obzira na propuštenu priliku za svoj drugi prsten, izražava želju da i sljedeæe sezone nosi dres najtrofejnijeg NBA kluba.

Na upit mogu li Celticsi sa istom ekipom, i godinom više na leðima, ponoviti uspjeh koji su ostvarili u ovoj sezoni, Allen je odgovorio: “Zašto ne ?“. No, veæe je pitanje da li Boston zaista želi zadržati Allena i hoæe li biti u moguænosti izjednaèiti ugovore drugih klubova u ligi.

Ray, koji æe ovo ljeto napuniti 35 godina, ove je sezone zaradio visokih 19.8 milijuna dolara. Rijeè je o zadnjoj godini ugovora kojeg je još sklopio u Seattle Supersonicsima, sadašnjim Thundersima. Podsjetimo, Ray je u Boston došao 2007. godine, kada je zajedno s Kevinom Garnettom pojaèao Celticse.

Mada je njegova plaæa bila manja samo od Paula Piercea, Allen æe vjerojatno dobiti ponudu koja neæe biti duža od dvije godine, i dva puta manja nego što je ove sezone. Razlog više da mu se ponudi ugovor na dvije godine je taj zbog toga što i još jednom èlanu Velike trojke, Kevinu Garnettu, te Rasheedu Wallaceu, postojeæi ugovor istièe 2012.

Allen je još tijekom regularne sezone ponavljao da želi svoju karijeru nastaviti, vjerojatno i završiti u dresu Celticsa. “Volim što sam ovdje. Ne vidim razlog da odem negdje drugdje. Bilo bi predivno završiti karijeru ovdje, ali sve ovisi o timu. Želim ostati ovdje. Ovaj tim je preko desetljeæa dokazao da je veliki pobjednik, jedan od najveæih u sportu, i trudi se da tako i ostane. Ja sam takoðer tome posveæen.”

Allen je tijekom regularne sezone imao prosjek od 16.3 koševa po utakmici, sa postotkom od 47.7%, sa 2.1 skokom i 1.9 asistencija po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE