Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Razmjena Bargnanija za Boozera Raptorsima na raspolaganju?

Unatoč brojnim ozljedama, ponajprije onoj Derricka Rosea, pa i Joakima Noah i Luola Denga, Chicago Bullsi nalaze se na petom mjestu Istočne konferencije. S izjavama Rosea kako bi mogao propustiti cijelu sezonu i kako se neće vratiti na teren dok ne bude 110% spreman pojavile su se sumnje u domete ove ekipe, a sam time i potencijalne razmjene i budući potezi organizacije.

Prije nešto više od tjedan dana počele su priče o potencijalnoj zamjeni u kojoj bi Bullsi poslali Carlosa Boozera i Natea Robinsona u Toronto u zamjenu za Andreu Bargnanija i Johna Lucasa III. Nakon što su se priče smirile, ili možemo reći nestale, javio se anoniman izvor iz Chicaga te naglasio kako potencijalni dogovor još uvijek stoji Raptorsima na raspolaganju.

Glavni razlog za ovakav potez iz tabora Chicago Bullsa trebao bi biti financijske prirode. Naime Bullsi trenutno prelaze dopušteni salary cap te bi ovom razmjenom uštedjeli četiri milijuna dolara te tako izbjegli plaćanje poreza na luksuz. Pod vlasništvom Jerryja Reinsdorfa, Bullsi dugi niz godina izbjegavaju plaćanje poreza, iako su jedan od najprofitabilnijih klubova u ligi i prebivaju na velikom tržištu.

S druge strane Boozer sa sobom donosi veliki ugovor i nezavidne obrambene sposobnosti, ali značajan napredak u odnosu na Bargnanija kojega se Raptorsi pokušavaju riješiti neko vrijeme. Raptorsi značajno poboljšavaju roster što su pokazali i dovođenjem Rudyja Gaya, a pitanje je jesu li spremni na prihvaćanje još jednog pozamašnog ugovora. Carlos iza sebe ima više nego solidnu sezonu s 15 poena i skoro 10 skokova po susretu, a u kombinaciji s Rudyjem i Jonasom Valanciunasom Raptorsi bi imali zanimljivu visoku liniju.

Ako ovaj dogovor stoji na raspolaganju Raptorsima trebali bi ga prihvatiti, a hoće lim vidjet ćemo do kraja prijelaznog roka, koji završava sljedeći četvrtak.

Latest Posts

NE PROPUSTITE