Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Razmjena Cavaliersa i Kingsa

Nakon što su na prošlotjednom draftu Cleveland Cavaliersi kao svoj drugi, a ukupno èetvrti pick prve runde izabrali krilo Tristana Thompsona, bile su izvjesne dvije opcije – ili su Cavsi napravili glupost i bespotrebno nagomilali igraèe na poziciji krilnog centra, ili za nekog standardnog igraèa više neæe biti mjesta. Danas se to pokazalo toènim te jedna od najsvjetlijih toèaka inaèe iznimno tmurne sezone za Cavalierse seli u Sacramento, dok u suprotnom smjeru dolaze odlièan šuter Omri Casspi i buduæi Sacramentov pick na draftu.

Iako je J.J. Hickson na trenutke pokazivao potencijal All-star igraèa, èeste oscilacije u igri su u mnogim situacijama uzrujavale trenera Cavaliersa, Byrona Scotta, tako da nije bilo teško predvidjeti tko æe biti poslan prema izlaznim vratima. S druge strane, dvadesettrogodišnji Casspi, prvi Izraelac u povijesti NBA-ja, savršeno æe popuniti prazninu na poziciji niskog krila. U prošloj je, svojoj drugoj sezoni u ligi, bilježio 8,6 poena i 4,3 skoka. Izvjesno je da æe odmah uskoèiti u poèetnu petorku Clevelanda. Poznato je da Izraelci jako vole košarku koja im je nacionalni sport, dovoljno je samo sjetiti se, u europskim razmjerima, gigantskog Maccabija iz Tel Aviva, tako da æe Cleveland zasigurno dobiti i brojne navijaèe iz “obeæane zemlje“.

“Iznimno smo zadovoljni što smo uspjeli dovesti mladog, talentiranog i odliènog igraèa poput Omrija. Smatramo da æe nam se odlièno uklopiti u sastav i popuniti vanjske pozicije. Takoðer, nije ni zanemarivo to što smo dobili moguænost izbora viška na draftu”, izjavio je Chris Grant, generalni menadžer Cavaliersa.

U sluèaju da Kingsi iduæe sezone imaju izbor drafta u lutriji (prvih 14 pickova), zadržavaju taj izbor. Isto vrijedi i za narednih 5 sezona, samo što æe u 2013. to vrijediti za prvih 13, u 2014. za prvih 12, a od 2015. do 2017. za prvih 10 izbora u prvoj rundi drafta. Ako Sacramento u tih 5 godina svoj izbor bude imao nakon zadanih granica, Cleveland æe ga moæi preuzeti odmah, dok æe u protivnom na njega prava zasigurno polagati u drugoj rundi drafta 2017.

Hickson je prošle sezone bilježio 13,8 poena i 8,7 skokova, no, uz veæ spomenute oscilacije, i dalje se smatra da nije dosegao najviši nivo svoje igre.

“Sretni smo što smo ga doveli iz Clevelanda. Vjerujemo da æe se nastaviti dobro razvijati i da æe kvalitetno popuniti naš reket. S tek 22 godine na leðima, pred njim je još dugo vrijeme za napredak”, rekao je Geoff Petrie, generalni menadžer Kingsa.

Tek nam ostaje vidjeti jesu li Cavsi pogodili izborom Tristana Thompsona i odlukom da se riješe vjerojatno najboljeg igraèa iz prošle sezone, no, sigurno je da im novopridošli Casspi može samo koristiti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE