Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Razmjena igrača na relaciji Memphis – Cleveland

Danas su dvije NBA momčadi odlučile napraviti razmjenu igrača. Radi se o Memphis Grizzliesima i Cleveland Cavaliersima, a u razmjeni sudjeluju ukupno četvorica igrača.

Tako će Memphis poslati Marreesea Speightsa, Waynea Ellingtona i Josha Selbyja u Cleveland, a za uzvrat će dobiti Jona Leuera. U razmjenu je uključen i budući izbor prve runde drafta, koji će također put Clevelanda.

Namjera ove razmjene je jasna – Memphis je smanjio iznos koji troše na plaće igrača i sada su ispod razine poreza na “luksuz”. Da nisu napravili razmjenu, morali bi platiti oko 4 milijuna dolara dodatnih poreza na kraju sezone. Pozorniji pratitelji NBA lige primijetit će da iznosi plaća razmijenjenih igrača nisu jednaki na obje strane u ovoj razmjeni, no razmjenu je moguće napraviti jer su Cavaliersi ispod granice salary capa.

Budući da roster Memphisa sada broji 11 igrača, ekipa će morati potpisati još dva slobodna igrača. Cavaliersi će pak nakon službene potvrde razmjene, koja bi se trebala dogoditi kasnije danas, imati 16 igrača, tako da će morati jednoga otpustiti.

Cavaliersi su tako dobili trojicu igrača koji mogu pronaći svoje mjesto u rotaciji ekipe. Speights i Ellington imaju 25 godina, Selby ima 21 te će se dobro uklopiti u mladu i talentiranu momčad Clevelanda. Budućnost je svijetla pred njima, jedino im treba malo sreće i da iz ozljede konačno zaobiđu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE