Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Razmjena između Timberwolvesa i Kingsa blizu realizacije

U ponedjeljak navečer je navodno postignut dogovor koji će poslati Derricka Williamsa iz Minnesota Timberwolvesa u Sacramento Kingse u zamjenu za Luca Richarda Mbah a Moutea.

Trade bi trebao biti realiziran danas ukoliko Mbah Moute prođe liječnički pregled u Minnesoti, a poznato je da u posljednje vrijeme ima problema s koljenima. Luc je u dosadašnjih devet utakmica odigranih za Kingse prosječno bilježio 4,4 koša i 3 skoka te će napadački nastrojenim Timberwolvesima pružiti prijeko potrebnu obranu u nadi da konačno dospiju u doigravanje nakon devet godina.

S druge strane, Williams je došao u Timberwolvese iz sveučilišta Arizona kao najviši izbor u draftu u povijesti franšize (izabran kao drugi 2011.), no nikako nije mogao pronaći stalno mjesto u rotaciji trenera Ricka Adelmana. Ove sezone je prosječno ubacivao 4,9 koševa u manje od 15 minuta provedenih na parketu. Njegovom statusu u Minnesoti nije pomogla ni činjenica da na njegovoj poziciji igra Kevin Love, ponajbolje visoko krilo u NBA ligi.

Love je propustio zadnje 33 utakmice protekle sezone što je Derrick solidno iskoristio zabijavši 15,2 koševa, uz 6,6 skokova i šut za tricu od 34 posto čime je pokazao da ipak može biti vrijedan igrač u NBA ligi. Razmjena se čini logična za obje strane jer Timberwolvesi dobivaju veterana koji im može uvelike pomoći u obrambenim zadacima, a Kingsi mladog igrača koji unatoč velikom potencijalu još nije dobio pravu priliku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE