Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Redd odradio trening poslije godinu dana pauze

Juèer je nakon 13 mjeseci odsutstva zbog ozljede Michael Redd prošao prvi trening sa ekipom Bucksa. Nije nastupao od 10. sijeènja 2010. godine kada je na utakmici protiv Lakersa potrgao ligamente lijevoga koljena. Pod dopuštenjem kluba Redd je bio udaljen od ekipe, te je rehabilitaciju odradio u svom rodnom gradu Columbusu.

“Sjajan je osjeæaj. Stvarno sjajan osjeæaj. Ovo je jedan od najsretnijih dana moje karijere, vratiti se i biti meðu suigraèima na treningu. Biti na terenu je pravi blagoslov. Poljubio sam parket” izjavio je uzbuðeni Redd.

Redd je kroz 10-godišnju karijeru imao ukupno prosjek od 20 koševa po utakmici. 2007. godine bio je èlan amerièke reprezentacije koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu. Nakon Olimpijade odigrao je samo 51 utakmicu u NBA ligi.

“Stvarno poèneš cijeniti stvari tek kada više nisi u moguænosti da ih èiniš. Zadnje dvije godine karijere sam propustio zbog ozljede. Nije da prije nisam cijenio vrijeme provedeno na parketu, ali sada æu zbog duge pauze to cijeniti još više” rekao je Redd.

Prošle sezone Redd je nastupio tek 18 puta za Milwaukee Buckse, dok je sezonu prije igrao 33 puta i šestu godinu za redom bio lider ekipe po prosjeènom broju koševa (21.2 koševa po utakmici). U dogovoru sa trenerima Redd u ovom trenutku mora vidjeti što slijedi, koji je sljedeæi korak njegovog povratka košarci.

Centar Bucksa Andrew Bogut vjeruje da æe se Redd ubrzo vratiti utakmicama.

“Odradio je 20 minuta. Još oèito ne može proæi cijeli treing. Bilo bi glupo od njega da to uèini. Mora raditi na sebi i na svojoj formi sve dok ne stekne dobar osjeæaj i ne bude spreman. Prošao je kroz vježbe zagrijavanja i izgledao je prilièno dobro” rekao je Australac hrvatskih korijena.

Redd još uvijek ne zna kako æe se uklopiti u ekipu za koju je veæinom kroz karijeru igrao kao starter.

“Ukratko, ja sam kao novi igraè u ovoj ekipi. Biti æe kako bude. Svi znaju koliko mogu i koliko sam sposoban. Stvar je u tome da moram uæi u stanje da ponovno mogu igrati košarku. Što god budem mogao uèini na parketu ili izvan njega, uèiniti æu” rekao je Redd.

31-godišnji igraè odraðuje posljednju godinu ugovora koji mu donosi 18.3 milijuna dolara godišnje. Ugovor je potpisao 2005. godine, što znaèi da je u šest godina zaradio 91 milijun dolara. Izjavio je da želi igrati još 3 do 5 godina prije umirovljenja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE