Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Redick i Crawford o sezoni Clippersa

Samo zagriženi fanovi košarke su upoznati s činjenicom da legenda Duke Univerziteta i starter Los Angeles Clippersa, J.J. Redick, već nekoliko mjeseci radi na svojoj podcast rubrici za Yahoo Sports. U novom izdanju, čak ni dan nakon eliminacije iz doigravanja, pridružio mu se suigrač i ovogodišnji dobitnik nagrade Sixth Man of the Year, Jamal Crawford.

Sve emocije koje su došle kao posljedica preranog kraja sezone za Clipperse (s obzirom na njihove ambicije) su još uvijek bile svježe, te su dva košarkaša na specifičan način razgovarali o samoj igri, protekloj sezoni i budućnosti. The Vertical Podcast prenosimo u dijelovima:

Svlačionica je bila nabijena emocijama, nikada se nisam našao u takvoj situaciji prije“, rekao je Crawford. „Čak i osobe od kojih ne očekujete da plaču, sve je to isplivalo. Doslovno smo prolili krv, znoj i suze na terenu. Bio je to sjajan trenutak jer smo se osjećali isto“.

Crawford je izjavio da je ostao bez riječi vidjevši veterane poput Paula Piercea u suzama, gledajući trenera Doc Riversa i vlasnika Steve Ballmera kako se bore za riječi. Sve se to desilo prije razgovora s novinarima, ali čak i tada, dugo nakon završetka utakmice, emocije su bile jake.

Redick je rekao da je ovu sezonu doživio kao emocionalni rollercoaster.

Osjećam, lično, da sam možda potisnuo te emocije. Mislim da su i drugi momci učinili isto“.

Nakon šeste utakmice, sve je izašlo na vidjelo. Crawford je rekao da se slomio na svom putu kući sa utakmice, čisto zbog pogleda kroz prozor. S druge strane, Redick je odmah poslije izlaska iz svlačionice okupljenim novinarima rekao da treba trenutak za sebe.

Mislim da to dosta govori o nama kao grupi, kada postoji takvo zajedništvo i povezanost“.

Izdvajamo nekoliko glavnih naslova:

Nastup Austina Riversa

  • Redick je Riversovu šestu utakmicu nazvao ‘inspirirajućom’, naglasivši da poštuje Riversa u velikoj mjeri, što se dodatno povećalo nakon Austinovog povratka na teren usprkos povredi oka.
  • Crawford je rekao da je Rivers izgledao kao da je prošao dvanaest rundi s Floydom Mayweatherom, te da se povreda pogoršavala s vremenom, dok se on borio i pokušavao izaći na kraj s Damianom Lillardom
    Svi koji su ikada rekli nešto negativno o njemu, poslije utakmice su promijenili mišljenje. Sumnjam da će ponoviti negativne riječi o njemu u budućnosti“.

Posebna skupina

  • Redick je rekao da je dio emocija došao zbog spoznaje da možda posljednji puta igra s nekim od momaka koji će ovog ljeta postati slobodni igrači. Izjavio je da je ovaj tim Clippersa imao priliku napraviti nešto posebno, pa s tim dolazi osjećaj da su iznevjerili neke ljude. Spomenuvši kvalitetu ekipe, Redick je izdvojio riječi Wesleya Johnsona koji je rekao da su ovi Clippersi najbolja ekipa u kojoj je ikada igrao.
    Postoji veliki osjećaj zahvalnosti što smo dio ovoga“, dodavši da su veze izgrađene u toj svlačionici vjerojatno najbolje u NBA.
  • Jedan od slobodnih igrača na ljeto je i Crawford, koji je u ligi već 16 godina, te za njega Clippersi predstavljaju dom i porodicu više od bilo kojeg drugog mjesta na kojem se našao tijekom karijere.
    Ja razumijem svoju ulogu, poštujem je, kao što poštujem i suigrače. Ne volim promjenu, ugodno mi je ovdje i volio bih ostati i ubuduće“.

Očuvanje jezgre momčadi

  • Crawford misli da ne postoji nikakav problem s jezgrom momčadi i da je nedostatak iskoraka u ovoj sezoni jednostavno produkt loše sreće. Prema njegovim riječima, timska kemija u ovoj ekipi je podcijenjena u očima fanova i novinara.
    Napraviti taj iskorak s istom momčadi iduće sezone bi značilo sve!“, rekao je. Priznao je da prošlog ljeta nije znao kako će sve to izgledati, da li će se svi dijelovi uklopiti na pravi načina, ali za njega je upalilo jer je osvojio rekordnu, treću uzastopnu, nagradu Sixth Man of the Year.
    Ova mi znači više nego prethodne dvije jer na početku sezone nisam ni razmišljao o tome“.

Još pet sezona?

  • Obojica su se složili da mogu nastupati još po pet sezona.
    S 41 godinom ću svakako igrati u LA Fitnessu, zašto ne igrati protiv najboljih košarkaša na svijetu, ako još mogu?“, slikovito je objasnio Crawford.

Po okončanju karijere

  • Redick je objasnio da nakon karijere želi pronaći nešto što će raditi s istom količinom strasti.
    To bi mogao biti izazov. Bit će teško jer dali smo cijele svoje živote za ovu igru“.
  • Redick je predvidio da će Crawford vjerojatno ostati vezan za košarku, na što se Jamal nadovezao: „Možda nešto u komentatorskoj ulozi ili neka funkcija u front officeu, prije nego trenerski posao“.

4 na 4

  • Na kraju svakog Redickovog podcasta, redovna je rubrika „top 4“ s njegovim gostima. U čast preminulog Princea, ovog tjedna su na repertoaru bila najbolja muzička djela svih vremena. Neka ostane iznenađenje, poslušajte podcast, a Redickov izbor bi mogao biti jedinstven – za sva vremena!

Latest Posts

NE PROPUSTITE