Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Redick pronašao rješenje za Jordana

Postoji li mogućnost da je centar Los Angeles Clippersa DeAndre Jordan dešnjak, a ne ljevak!? Očito postoji, jer američki mediji navode da J.J. Redick već dvije godine pokušava svog suigrača navesti da slobodna bacanja izvodi desnom rukom, a ne lijevom, koju koristi od početka svoje karijere.

U uvjerljivoj pobjedi Clippersa nad Phoenix Sunsima 124-84, Jordan je u nekoliko navrata koristio desnu ruku u postu, prilikom polaganja i pucanja horoga.  Nakon utakmice je Redick izjavio da ga već dvije godine nagovara da izvodi slobodna bacanja desnom rukom: “Održava se sa svoje lijeve noge, što radi većina desnorukih ljudi. Skoro sve šuteve u igri upućuje desnom rukom i stvarno mu dobro ide.”

Ne, ja sam ljevak“, izjavio je Jordan, koji je ove sezone na 42.5% izvođenja slobodnih bacanja.

Krilni centar Cleveland Cavaliersa Tristan Thompson promijenio je izvođačku ruku pred 3 godine, no bez posebnog učinka s obzirom na to da kroz cijelu karijeru pogađa slobodna bacanja s uspješnošću malo većom od 60%. No, bilo bi barem zanimljivo vidjeti kakav bi utjecaj promjena ruke imala na Jordanove slobodnjake, jer ovo što dosad radi u karijeri zaista djeluje jako loše.

Latest Posts

NE PROPUSTITE