Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Reggie Jackson nezadovoljan u Oklahomi

Reggie Jackson nije zadovoljan u Oklahomi usprkos tome što ostvaruje najbolje brojke karijere u većini statističkih kategorija( 14,8 poena i 4,7 asistencija) i što u prosjeku provodi čak 30,6 minuta na parketu. Ta ja brojka naravno dijelom uzrokovana i ozljedama koje su zadesile Thunder na početku sezone zbog čega je Reggie preuzeo ulogu prvog razigravača. No s povratkom Russella Westbrooka se ponovno našao na klupi. Unatoč svojoj ulozi glavne zamjene, Reggie je nastavljao naglašavati kako želi biti u početnoj petorci. Dodatni razlog za nezadovoljstvo mu je dao dolazak Diona Waitersa jer mu je nakon toga prosjek minuta provedenih na parketu pao na 20 po utakmici.

Reggie je ovo ljeto zaštićeni slobodni igrač te postoji realna mogućnost da će mu netko ponuditi ugovor koji „škrti“ Sam Presti, GM Thundera, neće htjeti matchirati. Prije početka ove sezone su pokušali dogovoriti produljenje ugovora te je ponuda na stolu bila četverogodišnji ugovor u iznosu od 48 milijuna dolara, međutim, Jackson to nije prihvatio jer se nadao ponudi sličnoj kakvu je dobio Eric Bledsoe, koja je iznosila 70 milijuna kroz pet godina.

Sve to sada naravno donosi određene uzročno-posljedične veze. Vrlo je moguće da će Thunder prije trade deadlinea pokušati naći pogodnu razmjenu što će im biti bolje nego riskirati Jacksona na ljeto izgubiti za ništa jer kao što smo već naveli, vrlo vjerojatno neće matchirati nekakav unosniji ugovor koji on potpiše.

“Moj glavni cilj je osvojiti naslov prvaka, no štogod je sljedeće, sljedeće je. Ja ću nastaviti tijekom svog vremena u Oklahomi svaki dan biti najbolji igrač što mogu biti i nadam se da će se to pokazati kad god izađem na parket,“ izjavio je Jackson za USA Today Sports.“ Želim se natjecati na najvišem mogućem nivou i uvijek pokušati biti što bolji. No ako morate nastaviti dalje, što je tu je. Smiješno je to. Mislim da ljudi u ligi ne vole čuti kako igrači govore da razumiju da je sve to posao, dok se generalni menadžeri i vlasnici mogu razbacivati tom frazom koliko god žele. Kao što sam rekao, razumijem da uvijek postoji mogućnost da budem mijenjan, no ja samo uživam u ovoj igr i i ne razmišljam o tome.“

Za Jacksona ovo ljeto postoji i još jedna opcija, a ta je da potpiše qualifying offer vrijedan 3,2 milijuna dolara i tako još jednu sezonu provede u Thunderu nakon čega postaje slobodni igrač i može sam birati svoju sudbinu. Budući da se to ljeto očekuje i veliki rast salary capa zbog novog televizijskog ugovora te će samim time igrači dobivati unosnije ponude, nije naodmet očekivati ni taj scenarij. Jedno je sigurno, uprava Thundera će ove sezone morati donijeti neke teške odluke. Nadajmo se da se nešto naučili iz svojih prethodnih ( James Harden ) loših iskustava.

Latest Posts

NE PROPUSTITE