Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Reggie Jackson odlazi iz Oklahome?

Na početku ove sezone Oklahoma je ostala bez dva najbolja igrača. Kevin Durant je ozlijedio stopalo već u predsezoni, a Russell Westbrook je u utakmici protiv Clippersa ozlijedio ruku, te je morao na operaciju i out je najmanje mjesec dana. Sljedeće ljeto bi mogli imati još problema u smislu njihove budućnosti.

Njihov najbolji igrač s klupe Reggie Jackson nije produljio ugovor koji ističe sljedeće ljeto, a sada ga ne može potpisati jer je rok bio do 31. listopada. Jackson smatra da u Oklahomi pored tolikih zvijezda ne može individualno napredovati, ipak smatra da u nekoj drugoj ekipi može napraviti mnogo više.

Ovo bi moglo biti poznato navijačima Oklahome jer se slična situacija dogodila prije nekoliko sezona s Jamesom Hardenom i Jeffom Greenom. Na kraju su oboje napustili klub i nastavili karijeru u drugim timovima. Donesena je dobra odluka jer ne trebaju plaćati ono što im ne treba. Nekada će trebati pojačati ekipu, ali svi smatraju da sada za to nije vrijeme.

Thunderi trebaju paziti kada potpisuju nove ugovore. Durantov ugovor ističe 2016. godine, a njega sigurno ne bi željeli izgubiti. Godinu nakon ističu ugovori Westbrooku i Ibaki. Jedna zanimljivost je ta da će sljedeće sezone ova tri igrača zauzeti više od 50 milijuna dolara u salary-cap prostoru, što će ih ograničiti za ostale igrač. To bi značilo da si vjerojatno neće moći priuštiti Jacksona.

Jackson je prošle sezone počeo 36 utakmica, i to samo kad je Westbrook bio ozlijeđen. Prosječno je ubacivao 13,1 poen po utakmici uz 3,9 skokova i 4,1 asistencija u 28 minuta igre na terenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE