Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Reggie Miller i Don Nelson primljeni u Kuæu slavnih

Peterostruki sudionik All-Star utakmica NBA lige Reggie Miller i trener s najviše pobjeda u najjaèoj ligi svijeta Don Nelson najpoznatija su imena koja æe ove godine biti primljena u košarkašku Kuæu slavnih u Springfieldu.

Miller je cijelu 18-godišnju karijeru u NBA-u proveo u Indiani. Nikad nije osvojio prsten prvaka, ali æe ostati upamæen kao jedan od najveæih šutera u povijesti. I danas je na drugom mjestu svih vremena po broju ubaèenih trica, odmah iza Raya Allena. S amerièkom je reprezentacijom osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. i Svjetskom prvenstvu u Kanadi dvije godine ranije.

Don Nelson je kao igraè osvojio pet NBA naslova u dresu Bostona. Kao trener nema nijedan prsten, ali je ušao u povijest kao trener s najveæim brojem pobjeda (1333), a izabran je i meðu najboljih deset trenera svih vremena. Vodio je Milwaukee, Golden State, New York i Dallas, a bio je i izbornik amerièke reprezentacije na spomenutom SP-u u Kanadi 1994. godine.

Osim Millera i Nelsona, 7. rujna æe u Kuæu slavnih biti primljeni i dvostruka olimpijska pobjednica Katrina McClain, trostruki osvajaè nagrade za najboljeg sveuèilišnog košarkaša godine Ralph Sampson, osvajaè èetiriju NBA prstena prvaka Jamaal Wilkes, dugogodišnji sudac Hank Nichols, suosnivaè Nikea Phil Knight, jedan od najveæih igraèa amerièke ABA lige Mel Daniels, sedmerostruki All-Star igraè Chet Walker, osvajaè olimpijskog zlata 1948. s amerièkom vrstom Don Barksdale, zatim bivša ruska košarkašica Lidija Aleksejeva, te ekipa Red Heads, ženska verzija Harlem Globetrottersa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE