Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Regularna sezona sljedeće godine u Londonu i Meksiku

NBA liga stalno teži širenju svoga tržišta izvan Sjedinjenih Američkih Država, a s tim ciljem posljednjih godina odigravaju se poneke utakmice regularnog dijela sezone izvan SAD-a i Kanade.

Tako će biti i sljedeće sezone, u kojoj će se jedna utakmica odigrati u Velikoj Britaniji, a druga u Meksiku. Prvo će San Antonio Spursi i Minnesota Timberwolvesi 4. prosinca odigrati susret u Mexico Cityju, a zatim će 16. siječnja Brooklyn Netsi odmjeriti snage protiv Atlanta Hawksa u londonskoj O2 Areni.

Sljedeća će sezona tako biti prva u povijesti lige da će se utakmice regularne sezone održavati u još dvije države osim SAD-a i Kanade. Ovakve utakmice u povijesti su se, osim u Velikoj Britaniji i Meksiku, igrale i u Japanu, 1990. godine, te će, kada ubrojimo dvije utakmice sljedeće sezone, brojka utakmica regularne NBA sezone odigranih izvan SAD-a i Kanade popeti na 18.

Odigrat će se i 10 predsezonskih utakmica u sklopu “NBA Global Games”, od čega tri u Europi, četiri u Aziji i jedna u Južnoj Americi. Prvo će 5. listopada Oklahoma u Turskoj igrati protiv Fenerbahčea, a dan poslije će Philadelphia gostovati u Španjolskoj kod Bilbao Basketa. Na kraju će, 8. listopada, Thunder i 76ersi odigrati međusobnu utakmicu u Manchesteru u Velikoj Britaniji.

Houston i Indiana će između 10. i 13. listopada odigrati dvije međusobne utakmice, prvo na Filipinima, a zatim i na Tajvanu. Bullsi i Wizardsi će 12. listopada odigrati jedinu utakmicu u Južnoj Americi, u Brazilu, dok će Warriorsi i Clippersi odigrati međusobno dvije utakmice u Kini, 15. i 18. listopada.

Latest Posts

NE PROPUSTITE