Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Reklame na dresovima u sljedećih pet godina

Novi komisionar NBA lige, Adam Silver, poručio je kako će se dogoditi određene promjene u izgledu i dizajnu dresova u sljedećih nekoliko godina. Riječ je o reklamama koje bi zauzele svoje mjesto na dresovima tik uz imena klubova. Veoma je vjerojatno da će se to dogoditi u sljedećih pet godina, nagovijestio je Silver na IMG Svjetskom kongresu o sportu.

“To će stvoriti puno više prilika za maše marketinške partnere koji bi se tako  mnogo lakše približili našim fanovima i igračima”, izjavio je novopečeni komisionar i dugogodišnja desna ruka Davida Sterna.

Silver je i izjavio kako su mnogi korporativni sponzori NBA lige već iskazali interes za ovakvim načinom promoviranja svojih proizvoda na dresovima klubova. “Mislim da je trenutak kada će na dresovima biti reklame sve bliži. To je neizbježno. To je sjajna prilika za naše sponzore da se povežu s nama”, dodaje Silver. Trenutačni korporativni sponzori NBA lige su tvrtke Coca Cola, Nike, Samsung, Taco Bell, Diaego i Kumho Tire.

Još nije točno izračunato koliko bi profita ovakav potez donio NBA ligi. Godine 2011. Silver je rekao kako bi reklame na dresovima NBA ligi podebljale račun za otprilike 100 milijuna dolara godišnje. NBA bi tako mogao postati prvi, od četiri najpopularnija američkih sporta (američki nogomet, baseball i hokej), koji bi stavio reklame na dres. Kako bi se to odrazilo na prodaju dresova, ostaje za vidjeti, no zasigurno je da bi dresovi izgubili svoju određenu draž ukoliko bi na njima stajale reklame.

Latest Posts

NE PROPUSTITE