Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rekord Kentuckyja, poraz Alabame

Noæas je u NCAA ligi bio “prosjeèan” dan, igrale su se 52 utakmice, ali nije bilo veæih derbija, no vidjeli smo jedno veliko iznenaðenje, prvi poraz sezone za Alabamu.

Od ovog tjedna prva momèad lige, Kentucky lako se obraèunao sa St. John’s Red Stormom. St. John’s imao je vodstvo do 5:4, nakon èega Kentucky s nekoliko koševa radi odstojanje od protivnika i do kraja susreta bez veæih problema poveæava vodstvo do konaènih 81:59 i svoje sedme pobjede sezone. Igraèi Kentuckyja ostvarili su rekord škole po broju blokiranih šuteva na jednoj utakmici, danas su podijelili 18 blokada. Blizu triple-double uèinka bio je Anthony Davis koji je upisao 15 poena, 15 skokova i 8 blokada, dok je najbolji strijelac bio Terrence Jones sa 26 poena. Kod poražene momèadi najbolji je bio mladiæ zanimljivog imena, God’sgift Achiuwa koji je ubacio 18 poena i uhvatio 10 skokova.

Alabama, 12. momèad lige, doživjela je neoèekivan poraz na domaæem parketu od Georgetowna 55:57. Domaæini su u susret krenuli serijom 7-2 no nakon 5 minuta Georgetown prelazi u vodstvo (11:10). Zadnjih 7 poena prvog poluvremena postigla je gostujuæa ekipa koja se tako odvojila na 7 poena razlike prije velikog odmora. Alabama je brzo uhvatila prikljuèak te se nastavlja igrati u ritmu koš za koš, ekipe se èesto izmjenjuju u vodstvu i ulazi se u napetu završnicu. Alabama radi seriju 10-0 i dolazi do prednosti 55:54 a na semaforu je ostalo još 13 sekundi. To je bilo dovoljno da Hollis Thompson pogodi tricu 2 sekunde prije kraja i odvede svoju momèad do pobjede. Na pobjednièkoj strani Jason Clark ubacio je 22 poena, a 13 je pridodao Henry Sims. Kod Alabame najbolji je bio Tony Mitchell sa 20 poena i 9 skokova.

Kristijan Krajina noæas je odigrao 20 minuta u porazu svog Mount St. Mary’sa 64:54 protiv St. Francisa. To je peti poraz njegove ekipe ove sezone. Što se tièe našeg košarkaša, on je ubacio 2 poena i uhvatio 2 skoka.

Cambpell je upisao šestu pobjedu sezone, sa 96:82 svladali su Liberty, a na parketu je 13 minuta za pobjednièku momèad dobio Antonio Kalpiæ, no bio je veoma suzdržan te je upisao samo 2 skoka i 1 blokadu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE