Monday, February 6, 2023

ZADNJE OBJAVE

Rekord Kentuckyja, poraz Alabame

Noæas je u NCAA ligi bio “prosjeèan” dan, igrale su se 52 utakmice, ali nije bilo veæih derbija, no vidjeli smo jedno veliko iznenaðenje, prvi poraz sezone za Alabamu.

- Advertisement -

Od ovog tjedna prva momèad lige, Kentucky lako se obraèunao sa St. John’s Red Stormom. St. John’s imao je vodstvo do 5:4, nakon èega Kentucky s nekoliko koševa radi odstojanje od protivnika i do kraja susreta bez veæih problema poveæava vodstvo do konaènih 81:59 i svoje sedme pobjede sezone. Igraèi Kentuckyja ostvarili su rekord škole po broju blokiranih šuteva na jednoj utakmici, danas su podijelili 18 blokada. Blizu triple-double uèinka bio je Anthony Davis koji je upisao 15 poena, 15 skokova i 8 blokada, dok je najbolji strijelac bio Terrence Jones sa 26 poena. Kod poražene momèadi najbolji je bio mladiæ zanimljivog imena, God’sgift Achiuwa koji je ubacio 18 poena i uhvatio 10 skokova.

Alabama, 12. momèad lige, doživjela je neoèekivan poraz na domaæem parketu od Georgetowna 55:57. Domaæini su u susret krenuli serijom 7-2 no nakon 5 minuta Georgetown prelazi u vodstvo (11:10). Zadnjih 7 poena prvog poluvremena postigla je gostujuæa ekipa koja se tako odvojila na 7 poena razlike prije velikog odmora. Alabama je brzo uhvatila prikljuèak te se nastavlja igrati u ritmu koš za koš, ekipe se èesto izmjenjuju u vodstvu i ulazi se u napetu završnicu. Alabama radi seriju 10-0 i dolazi do prednosti 55:54 a na semaforu je ostalo još 13 sekundi. To je bilo dovoljno da Hollis Thompson pogodi tricu 2 sekunde prije kraja i odvede svoju momèad do pobjede. Na pobjednièkoj strani Jason Clark ubacio je 22 poena, a 13 je pridodao Henry Sims. Kod Alabame najbolji je bio Tony Mitchell sa 20 poena i 9 skokova.

Kristijan Krajina noæas je odigrao 20 minuta u porazu svog Mount St. Mary’sa 64:54 protiv St. Francisa. To je peti poraz njegove ekipe ove sezone. Što se tièe našeg košarkaša, on je ubacio 2 poena i uhvatio 2 skoka.

- Advertisement -

Cambpell je upisao šestu pobjedu sezone, sa 96:82 svladali su Liberty, a na parketu je 13 minuta za pobjednièku momèad dobio Antonio Kalpiæ, no bio je veoma suzdržan te je upisao samo 2 skoka i 1 blokadu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE