Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rekordna gledanost prve utakmice finala doigravanja

Štrajk koji je poèetak NBA lige pomaknuo za osam tjedana nije naštetio amerièkoj profesionalnoj košarci. Štoviše, ispada da joj je pomogao.

Nakon vrlo dobrih travanjskih brojki o televizijskoj gledanosti osnovnog dijela sezone, koje su pokazale poveæanje u odnosu na prošlu sezonu, novi dokaz poveæanja popularnosti NBA lige došao je u srijedu: prva je utakmica finalne serije doigravanja izmeðu domaæih Thundera i Miami Heata u Oklahoma Cityju u utorak postigla rekordnu gledanost na ABC-u.

Nikad ta produkcijska kuæa, otkako je stekla pravo na televizijsku produkciju NBA utakmica uoèi sezone 2002./03., nije imala nacionalni postotak gledanosti jedne utakmice u iznosu od 11,8 posto. Rijeè je o desetpostotnom poveæanju u odnosu na prvu utakmicu prošlosezonske finalne serije izmeðu Dallas Mavericksa i Miamija.

Takoðer, rijeè je o najveæoj gledanosti prve utakmice finalne serije od NBC-evih 12,9 posto za prvu utakmicu serije 2002. godine izmeðu LA Lakersa i New Jersey Netsa.

“Young Guns”, kako zasluženo tepaju fantastiènoj mladoj momèadi OKC-a, ima svoj dio zasluga u iznenaðujuæem podatku o gledanosti. No, tvrde amerièki analitièari, zasluge ne treba umanjivati niti tercetu superzvijezda u momèadi Erika Spoelstre koji su i dalje, unatoè slaboj prateæoj kvaliteti u momèadi, veliki mamac za navijaèe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE