Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rekordna utakmica Vučevića, Bobcatsi prekinuli crni niz

Nakon dva neočekivana poraza, od Milwaukeeja i Detroita, prvaci NBA lige, košarkaši Miamija, mogli su vrlo lako kalendarsku 2012. godinu zaključiti novim porazom.

U floridskom derbiju je Miami kod Orlanda slavio 112:110 nakon produžetka. Minutu prije kraja osnovnog dijela utakmice Miami je zaostajao za četiri poena, ali je Chris Bosh vezao dva točna šuta za izjednačenje 99:99 i produžetak.

U njemu su James i Wade ubacili svih trinaest poena za Miami i osigurali mu pobjedu, s tim da je LeBron James zabio čak deset od ukupno 36. Imao je, inače, i osam skokova i jedanaest asistencija, dok je Wade ubacio 21 poen, uz šest skokova i tri dodavanja. Kod Orlanda je sa 28 poena prvi strijelac bio Arron Afflalo, ali je najbolji igrač bio Nikola Vučević s 20 poena i čak 29 skokova (oboje rekord karijere). S tih 29 skokova postavio je i novi rekord franšize, preskočivši Shaquillea O’Neala koji je 1993. godine uhvatio 28 skokova protiv New Jersey Netsa.

San Antonio je pobijedio na svom parketu Brooklyn 104:73, što je Netsima bio prvi poraz nakon trenerske smjene i dolaska na klupu P.J. Carlesima. Katastrofalno su Netsi odigrali treću četvrtinu koju je San Antonio dobio s 30:5. U tih 12 minuta je Brooklyn iz igre gađao 2/20 i zbog te užasne serije je skupo platio ovu utakmicu. Tih 5 poena je treći najmanji broj koševa u povijesti lige koji je neka ekipa postigla u trećoj četvrtini. Nositelji tog negativnog rekorda su Dallas Mavericksi iz 1997. godine, kada su Lakersima u trećoj četvrtini ubacili samo dva poena.

S 20 poena i šest asistencija je najbolji igrač pobjednika bio Tony Parker, dok je Tim Duncan dodao 15.

Charlotte je prekinuo niz od 18 poraza i to na posve neočekivanom mjestu, kod Chicaga (91:81), dok je Houston dobio novu utakmicu s velikim brojem poena (123:104 protiv Atlante). Argentinac Carlos Delfino je s klupe sa 22 poena, četiri skoka i osam asista bio prvi igrač Houstona, a gađao je 6/8 za tri poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE