Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

“Revolveraški” obračun Houstona i Oklahome, Memphis dočekuje Denver

Nakon 12 utakmica odigranih prošle noći, ove će ih biti odigrano 11. Tako velik broj uvijek je siguran znak da ima dobrih dvoboja. Večeras ćemo s guštom pratiti utakmice Memphisa protiv Denvera te Oklahome protiv Houstona. Svakako bi trebalo pogledati i posljednji dvoboj dana, između Warriorsa i Celticsa.

Charlotte Bobcats (7-22) – New Orleans Hornets (6-23) 01.00

Dvoboj ekipa o kojima se najviše piše da su u negativnim nizovima poraza. Tako su Bobcatsi noćašnjim porazom od Netsa došli do 17. uzastopnog poraza i sada protiv slabih Hornetsa imaju konačno dobru priliku prekinuti taj niz. Nisu imali šanse protiv Netsa te su poraženi 97:81, a samo je Hakim Warrick s 13 poena postigao dvoznamenkast broj poena od igrača iz početne postave. Klupa nije bila ništa bolja i rezultat je poznat – novi poraz. Hornetsi su pak nakon pobjede protiv Orlanda bili blizu druge uzastopne pobjede, no ipak si izgubili od Toronta u produžetku 104:97. Dobro su odigrali Anthony Davis (25 poena, 9 skokova), Greivis Vasquez (20 poena, 14 asistencija, 9 skokova) i Ryan Anderson (17 poena, 12 skokova), ali ipak su ostali prekratki. Prema dosadašnjim najavama, u ovoj utakmici bi se konačno trebao vratiti Eric Gordon, koji još nije zaigrao ove sezone.

Hornetsi imaju nešto kvalitetniju momčad te bi im se mogao vratiti Gordon, stoga im dajemo prednost u ovoj utakmici.

Atlanta Hawks (18-9) – Indiana Pacers (17-12) 01.00

Hawksi igraju bolje od očekivanja ove sezone, prvenstveno zbog solidne obrane (8. u ligi po broju primljenih poena) i protoka lopte u napadu (5. po broju asistencija). Trenutno su u nizu od 3 uzastopne pobjede i Indiana je dobar test da vide koliko su stvarno dobri jer se radi o momčadima podjednake snage i kvalitete. Noćas su Hawksi svladali Cavalierse 102:94, a sjajan je bio Jeff Teague s 27 poena i 8 asistencija. Svoju rolu odradio je i Al Horford s 14 poena i 11 skokova. Pacersi su pak ekipa koja prima najmanje poena u ligi (89,9), ali zato su i tek 28. po broju postignutih poena (91,7). Oni imaju 4 pobjede u nizu, a posljednja je došla protiv Sunsa 97:91, u kojoj je George Hill ubacio 22 poena, a Paul George 15.

Prednost ćemo ipak dati domaćinima jer Pacersi imaju velikih problema protiv ekipa koje igraju čvrstu obranu.

Orlando Magic (12-17) – Toronto Raptors (10-20) 01.00

Orlando je sličan Indiani, imaju vrlo dobru obranu, no napad je neučinkovit i zbog toga se ne mogu nositi s najboljim momčadima lige. Trenutno imaju 4 poraza u nizu te ako ne pobjede Raptorse taj bi se niz mogao uvelike produžiti jer ih očekuju teški protivnici nakon ove utakmice. Posljednji poraz došao je protiv Wizardsa 105:97, a jedini raspoloženi bili su Arron Afflalo (26 poena) i J.J. Redick (23 poena). Toronto igra sjajno u posljednje vrijeme, imaju 6 pobjeda u zadnjih 7 susreta, iako je van terena Andrea Bargnani, njihov najbolji igrač. U posljednjem dvoboju svladali su Hornetse 104:97 nakon produžetka, a najzaslužniji za slavlje bio je DeMar DeRozan s 30 poena.

Toronto igra sjajno u posljednje vrijeme te ćemo im zbog toga dati prednost u ovoj utakmici.

Brooklyn Nets (15-14) – Cleveland Cavaliers (7-24) 01.30

Netsi vrše promjene u svom stručnom štabu, trenera Averyja Johnsona privremeno je zamijenio P.J. Carlesimo i odmah upisao pobjedu protiv Bobcatsa 97:81. Ovaj mjesec Netsi igraju slabo, ali jedan od razloga je i ozljeda Brooka Lopeza, koji je propustio većinu utakmica ovaj mjeseca. Protiv Bobcatsa je igrao i odmah je s njime igra bila bolje te je postigao 26 poena, najviše na utakmici. “Problematičan” je i Deron Williams, koji je u ovoj utakmici postigao 19 poena, ali i podijelio samo 2 asistencije. Cavsi imaju velikih problema s ozljedama, na početku sezone nije igrao Kyrie Irving, a sada je ozlijeđen Anderson Varejao, njihov drugi najbolji igrač. Njega nije bilo u dvoboju protiv Hawksa kojeg su izgubili sa 102:94, a neće igrati ni protiv Netsa. Irving je Hawksima ubacio 28 poena, ali to ipak nije bilo dovoljno za slavlje jer su igrači s klupe loše odigrali i izgubili prednost koju su napravili starteri.

Netsi bi morali pobijediti u ovoj utakmici jer igraju na domaćem parketu, a Cavaliersima nedostaje Varejao.

Chicago Bulls (15-12) – Washington Wizards (4-23) 02.00

Bullsi igraju kako se od njih i očekivalo s obzirom na ozljedu Derricka Rosea. Sjajni su u obrani, a u napadu imaju velikih problema. Posljednju utakmicu trebali su odigrati protiv Pacersa, ali je ona odgođena zbog snježne oluje, tako da su imali nešto više vremena pripremiti se za ovaj dvoboj. Prije toga su upisali 2 poraza, od Houstona i Atlante. Rocketsima je 27 poena “utrpao” Nate Robinson, no no nedovoljno za izbjeći poraz. Wizardsi također igraju bez svog najboljeg igrača, Johna Walla, a to se i osjeti jer su trenutno posljednji u ligi po postignutim poenima po utakmici. Niz od 8 poraza prekinuli su u posljednjoj utakmici kada su svladali Orlando 105:97, a do toliko željene pobjede vodio ih je Jordan Crawford s 27 poena te Nene s 23 poena i 11 skokova.

Kvaliteta je uvjerljivo na strani Bullsa i očekujemo njihovu pobjedu u ovoj utakmici.

Memphis Grizzlies (18-8) – Denver Nuggets (17-14) 02.00

Grizzliesi su sjajno krenuli u sezonu i činilo se da ih nitko ne može zaustaviti, no u posljednje vrijeme su ipak malo posustali. Trenutno imaju dva uzastopna poraza, od Houstona i Philadelphije. 76ersi su ih svladali 99:89, a najbolji kod poraženih bio je Zach Randolph s 23 poena i 9 skokova. Ponovno je raznovrsnu utakmicu odigrao Marc Gasol s 18 poena, 8 skokova i 8 asistencija, a nedostajao je Rudy Gay koji je propustio taj dvoboj, no trebao bi biti spreman za utakmicu protiv Nuggetsa. Denver je najbolja skakačka momčad lige, a to ponajviše mogu zahvaliti Kennethu Fariedu koji igra sjajno u posljednje vrijeme. Noćas su sa 106:85 razbili Dallas, a utakmicu karijere odigrao je Danilo Gallinari s 39 poena, dok je Faried uz 11 poena uhvatio 19 skokova.

Sjajan dvoboj koji bi mogao otići na obje strane, a prednost ćemo dati domaćinima.

Houston Rockers (16-13) – Oklahoma City Thunder (22-6) 02.00

Najbolja napadačka momčad lige (105,7 postignutih poena po utakmici) dočekuje treću najbolju napadačku momčad (105 poena po utakmici). Houston je nakon 5 uzastopnih pobjeda zaustavljen u San Antoniju gdje su ih Spursi svladali rezultatom 122:116. Sa sjajnim igrama nastavio je James Harden koji je ubacio 33 poena, podijelio 7 asistencija i uhvatio 5 skokova, a odličan je bio i Chandler Parsons s 24 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Rocketsi su iznimno zabavna momčad za gledanje, a to vrijedi i za Thundere te nas očekuje sjajan dvoboj. Oklahoma je nakon dva poraza protiv Minnesote i Miamija upisala pobjedu protiv Dallasa 111:105 nakon produžetka. Tijekom regularnog dijela sjajan je bio Kevin Durant s 40 poena i 8 skokova, a u produžetku je palicu preuzeo Russell Westbrook koji je u dodatnom vremenu ubacio polovicu od svojih 16 poena.

Bit će ovo iznimno atraktivan dvoboj s velikim brojem poena, a u konačnici će slaviti Oklahoma.

Minnesota Timberwolves (13-13) – Phoenix Suns (11-19) 02.00

Kevin Love nije igrao od početka sezone zbog ozljede ručnog zgloba, a i propustio je dvije utakmice nakon oporavka od ozljede. Ipak, igrao je protiv Houstona u posljednjoj utakmici Timberwolvesa, tako da ga možemo očekivati na parketu i protiv Sunsa. U posljednjih 5 dvoboja ekipa ima samo jednu pobjedu, i to protiv Oklahome. Posljednji poraz stigao je od Houstona 87:84. Uspjeli su prisiliti protivnike na mali broj poena, ali ni to nije bilo dovoljno za slavlje. Jedini raspoloženi u toj utakmici bili su Alexey Shved (16 poena) i J.J. Barea (18 poena). Phoenix nastavlja svoj život bez Stevea Nasha, a trenutno su u donjem dijelu ljestvice na Zapadu. Trenutno imaju i 4 uzastopna poraza, a slijede im utakmice protiv jačih protivnika od sebe, tako da navijaču nemaju puno razloga za biti optimistični. Posljednji poraz stigao je od Pacersa 97:91, a u toj su utakmici svi starteri Sunsa ubacili dvoznamenkast broj poena, no to nije bilo dovoljno. Prednjačio je Telfair s 19 poena. Imaju puno solidnih igrača, no nemaju zvijezdu koja bi ih podigla do razine konkurenta za doigravanje. Zbog ozljede protiv Pacersa nije igrao Goran Dragić, a upitan je njegov nastup i danas.

U ovom dvoboju prednost dajemo Timberwolvesima koji su konačno kompletni i trebali bi započeti s boljim igrama.

Milwaukee Bucks (15-12) – Miami Heat (20-7) 02.30

Zanimljiv dvoboj na Istoku odigrat će se između Milwaukee Bucksa i Miami Heata. Bucksi igraju u ritmu pobjeda-poraz u posljednjih 7 utakmica, te su u prošloj utakmici svladali Netse 108:93, što bi značilo da ih večeras očekuje poraz. Naravno, o tome će odlučiti igra na parketu, koja je bila dosta dobra u slučaju Bucksa tijekom utakmice protiv Netsa. 25 poena upisao je Brandon Jennings, a 20 poena, 7 skokova i 6 asistencija Monta Ellis. Solidno su odigrali Dunleavy i Ilyasova s klupe (obojica po 17 poena), te kada tako raznovrsno igraju, teško ih je zaustaviti. Danas im u goste dolazi Miami koji je noćas poražen od Detroit Pistonsa 109:99. Glavni razloga je neigranje Dwyanea Wadea, koji je morao odslužiti jednu utakmicu suspenzije. LeBron James ubacio je 35 poena, Chris Bosh 28, ali to nije bilo dovoljno jer nijedan drugi igrač nije prešao granicu od 10 poena.

Trebao bi ovo bit napet dvoboj u kojem prednost ipak ide na stranu aktualnih prvaka, Miami Heata.

Portland Trail Blazers (14-14) – Philadelphia 76ers (14-16) 04.00

Vrlo dobri domaćini Blazersi dočekuju ne tako dobre goste 76erse. Portland igra vrlo dobro pred svojim navijačima (omjer 10-4), ali problem je kada odu u goste. O tome ne trebaju brinuti u ovoj utakmici jer igraju na svome parketu. Noćas su poraženi u gostima od L.A. Lakersa 104:87 te se vidjelo da u gostima igraju bez energije s kojom nastupaju kod kuće. LaMarcus Aldridge ubacio je 26 poena, a svi ostali njegovi suigrači ostali su ispod 12 postignutih poena. Priliku su dobili svi igrači, tako da umor ne bi trebao predstavljati problem protiv Sixersa koji još uvijek čekaju debi svog nominalno prvog igrača, Andrewa Bynuma. Njega neće biti još neko vrijeme te će Sixersi vjerojatno do njegovog povratka ostati gdje jesu, ispod granice doigravanja. U zadnje vrijeme bilježe više poraza nego pobjeda, te su tako protiv Warriorsa u posljednjoj utakmici poraženi 96:89. To im je bila treća od osam utakmica, koliko igraju na turneji po Zapadu. Jrue Holiday bio je dobar s 21 poenom, priključio mu se i Thaddeus Young s 19 poena, no nedovoljno za slavlje.

Blazersi su sjajni domaćini te očekuje njihovu pobjedu u ovom dvoboju.

Golden State Warriors (20-10) – Boston Celtics (14-14) 04.30

Dvoboj ekipa koje igraju iznad i ispod očekivanja.  Warriorsi su ti koji igraju bolje nego što smo svi očekivali, posebno kada se uzme u obzir da igraju bez ozlijeđenog Andrewa Boguta, koji bi trebao predstavljati veliko pojačanje. Ekipu sjajno vode Stephen Curry i David Lee te bi, ako ovako nastave, morali izboriti doigravanje. U posljednjem dvoboju svladali su 76erse 96:89, a predvodio ih je Lee s 23 poena i 23 skokova. Sjajan posao s klupe svaku utakmicu odrađuju Carl Landry i Jarret Jack te navijači Warriorsa mogu imati smiješak na licu. To se pak ne može reći za navijače Bostona čija ekipa zna odigrati sjajno, ali zna češće i razočarati. Tako su na Božić sjajno igrali i svladali Netse 93:76, a odmah potom loše odigrali i izgubili od Clippersa 106:77. U toj utakmici je Kevin Garnett postigao 16 poena i bio jedan od rijetkih raspoloženih igrača. Možemo spomenuti i kako se bliži datum povratka Averyja Bradleya u momčad, naime on bi trebao debitirati ove sezone 2. siječnja, u dvoboju protiv Memphisa.

Prednost dajemo Warriorsima koji igraju sjajno u posljednje vrijeme, dok Celticsi variraju od sjajnog do katastrofalnog.

Latest Posts

NE PROPUSTITE