Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Richmond i Mourning u Hall of Fameu

Objavljena su imena novih igrača i trenera koji će postati članovi Kuće slavnih u Springfieldu. Svoj će ulazak u Naismithovu košarkašku Kuću slavnih službeno proslaviti od 7. – 9. kolovoza ove godine kada će biti priređena svečana ceremonija. Također, samo nekoliko tjedana nakon završetka 30-godišnjeg rada kao komesara NBA lige, Davidu Sternu će isto tako biti ukazana ta čast.

Njemu će društvo praviti Mitch Richmond, Alonzo Mourning, Nolan Richardson i Gary Williams. Alonzo Mourning je u svojoj karijeri 7 puta bio All-Star, 2 puta je osvojio nagradu za najboljeg obrambenog igrača lige, a 2006. je godine uzeo i prsten prvaka s Miami Heatom. Mitch Richmond, pakleni strijelac sa sveučilišta Kansas, je tijekom svoje karijere osvojio naslov prvaka s Lakersima, zlatnu olimpijsku medalju 1996. i brončanu 1988. U deset uzastopnih je sezona bilježio više od 21 poena u NBA ligi. Nolan Richardson, poznati sveučilišni trener, dobitnik je nagrade Naismith i NABC trener godine 1994. godine. Te je godine vodio sveučilište Arkansas do naslova pobjednika, a još je tri puta uz to nastupa na Final Fouru. Gary Williams, trener s Marylanda, je vodio svoju momčad do 11 uzastopnih nastupa na NCAA turniru, a osvojio je i naslov prvaka 2002. Tijekom svoje karijere, omjer pobjeda i poraza mu je 668-380.

Spomenimo još kako su u Kuću slavnih izabrani i Immaculata University, ženska košarkaška momčad, Bob Leonard, Nat Clifton, Guy Rodgers i David Stern, dugogodišnji prvi operativac NBA lige. Internacionalni komitet je pak izabrao Šarunasa Marčiulionisa koji je prvi igrač bivšeg SSSR-a koji je zaigrao u NBA ligi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE