Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rick Adelman napušta Minnesotu i odlazi u mirovinu

Dok se šesnaest najboljih ekipa natječe za naslov prvaka, kod ostalih već sada dolazi do promjena. Nakon što je trener New York Knicksa Mike Woodson dobio otkaz, s trenerske pozicije povući će se i Rick Adelman iz Minnesote Timberwolvesa.

Nakon razočaravajuće sezone u kojoj je Minnesota na prejakom Zapadu ostala bez doigravanja, od danas je ostala i bez trenera. Nakon 23 godine u NBA ligi, Adelman je odlučio kako je najbolje za njega otići u mirovinu. Kao osnovni razlog naveo je bolest njegove žene, ali također smatra kako Minnesoti trebaju promjene koje bi mogle zadržati Kevina Lovea. Još se ne zna tko bi mogao zasjesti na novo mjesto trenera, ali spominju se Fred Hoiberg, Tom Izzo, George Karl i Stan Van Gundy.

Adelman je u svojoj dugogodišnjoj karijeri upisao 1042 pobjede, čime je postao jedan od osam trenera kojima je to u karijeri pošlo za rukom. Podsjetimo, u te 23 godine Adelman je s dvije momčadi upisao preko 60 pobjeda u sezoni: Portland Trail Blazerse 1990/91 i Sacramento Kingse 2001/02 godine, a preko 50 pobjeda upisao je u 11 sezona. Timberwolvesi su bili pod njegovim vodstvom protekle tri godine, a svake godine imali su sve bolji omjer. Ovogodišnji omjer 40-42 najbolji je još od 2005. godine.

Iako nikada nije vodio neku momčad do naslova (ali je bio blizu), Adelman je zasigurno jedan od najboljih trenera što su imali čast voditi neku momčad u NBA-u. Puno je ostalih vrhunskih trenera priznalo kako su posuđivali neke ideje od njega, kao što su Gregg Popovich i Doc Rivers, što samo govori o njegovoj veličini.

Latest Posts

NE PROPUSTITE