Tuesday, October 4, 2022

ZADNJE OBJAVE

Rick Adelman razmišlja o mirovini

Aktualni trener Minnesota Timberwolvesa, Rick Adelman izjavio je danas kako razmišlja o povlačenju s mjesta glavnog trenera i odlasku u mirovinu.

- Advertisement -

Takvu odluku mogao bi donijeti tijekom ljeta, kada će imati dovoljno vremena razmisliti o tome. Motiv za ovakav potez zdravstvene je prirode, ali ne njegove, nego ženine.

“To je nešto o čemu ću morati raspraviti sa svojom ženom i obitelji”, izjavio je Adelman o mogućem umirovljenju. “Razgovarat ćemo o toj opciji i vidjeti što će biti. Najvažnija mi je stvar njezino zdravlje.”

Zbog niza napadaja, njegova žena je provela u bolnici veći dio siječnja, a tijekom tog vremena čelnici Minnesote dopustili su svome treneru da ih privremeno napustio kako bi mogao biti sa svojom boljom polovicom.

- Advertisement -

Adelman je trener koji se nalazi na osmom mjestu ljestvice NBA trenera s najviše pobjeda u povijesti lige (omjer 994-699 u regularnoj sezoni). Ova sezona mu je 22. kao glavnom treneru neke NBA ekipe, a osim Timberwolvesa trenirao je još Rocketse, Kingse, Warriorse i Blazerse. Upravo je na početku trenerske karijere, s Blazersima, ostvario najviše uspjeha te je dva puta izborio finale NBA lige, no oba su puta njegovi Blazersi poraženi.

U Hrvatskoj će ga se najviše pamtiti po manjku povjerenja u Dražena Petrovića, koji je tada bio jedan od rijetkih Europljana u NBA ligi, kojima se tada nije vjerovalo i nije davalo prilike. Dražen se nije uspio izboriti za minutažu kod Adelmana te je 1991. mijenjan u New Jersey Netse u kojima je odigrao svoje najbolje godine NBA karijere.

Latest Posts

NE PROPUSTITE