Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rick Adelman razmišlja o mirovini

Aktualni trener Minnesota Timberwolvesa, Rick Adelman izjavio je danas kako razmišlja o povlačenju s mjesta glavnog trenera i odlasku u mirovinu.

Takvu odluku mogao bi donijeti tijekom ljeta, kada će imati dovoljno vremena razmisliti o tome. Motiv za ovakav potez zdravstvene je prirode, ali ne njegove, nego ženine.

“To je nešto o čemu ću morati raspraviti sa svojom ženom i obitelji”, izjavio je Adelman o mogućem umirovljenju. “Razgovarat ćemo o toj opciji i vidjeti što će biti. Najvažnija mi je stvar njezino zdravlje.”

Zbog niza napadaja, njegova žena je provela u bolnici veći dio siječnja, a tijekom tog vremena čelnici Minnesote dopustili su svome treneru da ih privremeno napustio kako bi mogao biti sa svojom boljom polovicom.

Adelman je trener koji se nalazi na osmom mjestu ljestvice NBA trenera s najviše pobjeda u povijesti lige (omjer 994-699 u regularnoj sezoni). Ova sezona mu je 22. kao glavnom treneru neke NBA ekipe, a osim Timberwolvesa trenirao je još Rocketse, Kingse, Warriorse i Blazerse. Upravo je na početku trenerske karijere, s Blazersima, ostvario najviše uspjeha te je dva puta izborio finale NBA lige, no oba su puta njegovi Blazersi poraženi.

U Hrvatskoj će ga se najviše pamtiti po manjku povjerenja u Dražena Petrovića, koji je tada bio jedan od rijetkih Europljana u NBA ligi, kojima se tada nije vjerovalo i nije davalo prilike. Dražen se nije uspio izboriti za minutažu kod Adelmana te je 1991. mijenjan u New Jersey Netse u kojima je odigrao svoje najbolje godine NBA karijere.

Latest Posts

NE PROPUSTITE