Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rick Adelman više nije trener Houston Rocketsa

NBA klub Houston Rockets zahvalio je dosadašnjem treneru Ricku Adelmanu na uèinjenom. Ugovor koji je trebao prestati važiti 30. lipnja, neæe se produživati.

Adelman (64) je u èetiri sezone s Rocketsima ostvario omjer pobjeda i poraza 193-135, a s momèadi je ostvario i pobjedu u seriji doigravanja po prvi puta od 1997. godine. Njegov omjer pobjeda i poraza u trenerskoj karijeri iznosi 945-616, što ga svrstava na osmo mjesto liste trenera po broju pobjeda u NBA ligi.

“Uživam sam radeæi u Houstonu èetiri godine. Ostvarili smo neke uspjehe, unatoè silnim problemima koje smo imali proteklih godina. Želim sve najbolje” kazao je sada veæ bivši trener Rocketsa koji je klupu napustio u “zajednièkom dogovoru s klubom“.

Adelman je Houston preuzeo 2007. godine i momèad zamislio graditi oko dvojice najveæih zvijezdi kluba. Ipak, i Yao Ming i Tracy McGrady èesto su bili ozlijeðeni, èak i u toj mjeri da su se morali podvrgnuti operacijskim zahvatima zbog èega su propustili velik broj utakmica.

Bez McGradyja Houston je u sezoni 2008/09 stigao do polufinala Zapada i to nakon što su sedam godina uzastopce doigravanje okonèavali u prvome krugu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE