Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ricky Rubio napokon dolazi u Minnesotu?

Ricky  Rubio, razigravaè Regal FC Barcelone i zvijezda ACB lige, prema brojim izvorima, dvije godine nakon što je kao peti izbor NBA drafta izabran od strane Minnesote Timberwolvesa, trebao bi konaèno sljedeæi tjedan toplu Barcelonu zamijeniti hladnom Minnesotom.

Rubio je ugovor s Timberwolvesima navodno potpisao 31. svibnja ove godine i još je jedina prepreka njegovu dolasku u najjaèu košarkašku ligu svijeta buyout odnosno odšteta koja mora biti isplaæena Regal FC Barceloni, u iznosu od oko milijun i pol dolara. Po pravilima NBA lige, najviše što Timberwolvesi za njega mogu dati jest pola milijuna dolara, što æe sigurno i uèiniti dok æe preostali milijun Rubio morati skupiti sam, no neæe mu trebati nikakav fundraiser buduæi da igra profesionalno i iza sebe ima brojne sponzore i sponzorske ugovore.

Osim na Rubia, koji po tko zna koji put mora odluèiti želi li ostati ili otiæi, ovaj bi “transfer” trebao znaèajno utjecati i na mjesto Kurta Rambisa kao glavnog trenera Timberwolvesa. Naime, neki izvori iz kluba tvrde kako je za iduæi tjedan, nakon raspleta drame oko Rubia, dogovoren sastanak generalnog menadžera Timberwolvesa Davida Kahna i spomenutog Rambisa, na kojem bi trebalo biti odluèeno ostaje li Rambis kao glavni trener, što je  vjerojatno u sluèaju realiziranog transfera ili æe zbog Rubiovog nedolaska provesti ljeto tražeæi novi angažman.

Latest Posts

NE PROPUSTITE