Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ricky Rubio odlazi iz Minnesote?

Minnesota Timberwolvesi imaju možda i najbolji mladi nukleus, s tri prva izbora draftova u Karl-Anthony Townsu, Andrew Wigginsu i Anthonyju Bennetu, te naravno uz Zacha LaVinea i Shabazza Muhammada koji su isto dobri dodaci. Uz to imaju prekaljenje veterane Kevina Martina i Kevina Garnetta, te solidne igrače poput Pekovića i Rubija.

Zadnje mjesto na Zapadu je nedopustivo, ali borba za playoff možda još uvijek malo daleko od ove ekipe. Svaki gore spomenuti igrač može donijeti mnogo, a fokus je u ovom slučaju na Španjolcu iz Barcelone, 24-godišnjem Ricky Rubiu. Rubio se čini kao integralni dio ove grupe, nije star i ugovor mu je podnošljiv, ali zadnje vijesti iz “štaba” Wolvesa govore kako je Rubiu vrijeme isteklo i kako se traži drugi tim za razmjenu.

Brooklyn Netsi su prvi tim koji se nameće kao dobra opcija, s obzirom na gubitak Derona Williamsa i s obzirom na fakt da su svi njihovi bekovi ili istančane dvojke, ili combo-guardi kojima prirodno mjesto nije na “kecu”. Svi igrači koji vode ovaj tim Brooklyna, Brook Lopez, Jarret Jack te Joe Johnson su vrlo dobri scoreri kojima fali jedan dobar razigravač, pass-first play koji će sve te ostale dijelove tima lijepo povezati, a tko to može bolje od mladog Rubia?

Druga potencialna ekipa je Dallas koji je izgubio Rajona Ronda, ali je “dovukao” već spomenutog Williamsa. Williams je takav igrač da mu treba jedan dobar razigravač, s obzirom da je tokom vremena u Netsima prerastao u jednog scorera koji većinu svojih poena zarađuje na tuđu kreativnost uz svoje off-the-ball kretanje.

Još jedna opcija je New York koji konstantno traži talent a ovdje može upariti jedan sasvim dobar španjolski tandem Rubio-Calderon. Phil Jackson voli tip razigravača kakav je Rubio i sigurno je da bi Ricky mogao lijepo stati u trokut-napad koji Zen Master forsira u Knicksima.

Idealno mjesto je po mnogima Milwaukee, tim koji je svog glavnog razigravača Brandona Knighta izgubio razmjenom sredinom prošle sezone, ali sada imaju jednog mladog Jasona Kidda u vidu Michael Carter-Williamsa. Možda je malo pretjerivanje zvanje ovog mladića novim Kiddom, ali svakako da to bivši trener Netsa vidi u njemu, inače ga ne bi doveo u svoj tim. Razmjena Rubio-MCW imala bi mnogo smisla jer bi Rubio došao u tim kojeg vodi bivši pass-first razigravač, a MCW bi se savršeno uklopio u mladu sliku Wolvesa.

Ono što je najčudnije od svega je da se Rubio savršeno uklapa u Wolvese, zna tu organizaciju i sve oko nje, ali ovo insistiranje na tradeu je nešto što se već duže vrijeme radi sa Španjolcem. Na neki način nije ni fer jer je ovaj mladić mnogo prošao s ozljedama samo da igra za Wolvese, ali na kraju krajeva ovo je biznis i ništa više. Ako se nađe neko tko želi Rubia, neće biti problema za Flipa Saundersa da povuče okidač i ovog razigravača pošalje u tu ekipu, mada to na kraju može biti jedna velika greška. Samo vrijeme će nam reći.

Latest Posts

NE PROPUSTITE