Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ricky “triple double” Davis u Türk Telekomu

Ricky Davis, 31-godišnji amerièki košarkaš s podebljim NBA stažom, novo je pojaèanje turskog Türk Telekoma, momèadi koja ove sezone nastupa i u košarkaškom Eurocupu.

Kao 21. izbor na draftu 1998. godine Davisa su izabrali u, tada, Charlotte Hornetsima. Nakon dvije sezone u tom dresu, te jedne u Miamiju, uslijedile su njegove najbolje tri sezone u NBA ligi, kada je bio èlan Clevelanda.

Bilo je to razdoblje prije dolaska LeBrona Jamesa u Cleveland. U sezoni prije dolaska “Kralja Jamesa” tamnoputi je bek imao uistinu impozantne brojke u dresu Cavsa, pa je tako tu sezonu završio sa 20.6 poena po utakmici, te 4.9 skoka i 5.5 asistencija. No, unatoè tome, izgleda da ga je konstantno muèilo što nikako nije mogao do prvog “triple double” uèinka u karijeri.

I onda, 16. ožujka 2003. godine, mu se opasno približio. U utakmici protiv Utaha, u kojoj je Cleveland imao sigurnih 25 poena prednosti, nekoliko sekundi prije kraja ogleda Davis je imao dvoznamenkasti broj poena i asistencija, ali i devet skokova.

Nedostajao mu je još jedan, a èetiri sekunde prije kraja ogleda igraèi Clevelanda su izvodili loptu sa strane. Ona je došla do Rickyja Davisa koji je neometan krenuo prema svom košu. Pucao je na njega, ali ispod obruèa i skoèio po loptu ne bi li ugrabio 10. skok na ogledu kojim bi upisao i prvi “triple double” u karijeri.

U èudu je cijela dvorana gledala što Davis radi, no nakon svega NBA statistièari nisu upisali Davisu deseti skok jer su procijenili da nije bilo namjere za postizanje koša.

Nesretni Davis tako nije obavio svoj naum, a cijela karijera nakon toga mu je bila obilježena tim aktom, te su ga mnogi svrstali u red neozbiljnih igraèa. Napustio je Cleveland, te dalje nastupao za Boston, Minnestou, opet Miami i LA Clipperse, s kojima je krenuo i u ovu sezonu. No, u Clippersima je igrao samo 15-ak minuta po ogledu, te je prosjeèno zabijao tek 4.4 poena po utakmici.

Novu priliku æe pokušati iskoristiti na europskom tlu, u turskoj TBL ligi, u dresu Türk Telekoma.

Latest Posts

NE PROPUSTITE