Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rijedak poraz Spursa, Celticsi i Lakersi se provukli

Èetiri su utakmice odigrane u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta. Oèekivane pobjede upisali su LA Lakersi, Boston i New Orleans, dok je San Antonio doživio tek osmi poraz u sezoni.

Bolji od Spursa, èiji omjer trenutaèno iznosi 40-8, bili su Portland Trail Blazersi predvoðeni uèinkom karijere LaMarcusa Aldridgea. Ubacio je krilni centar domaæina 40 poena i dodao im 11 skokova za 99-86 pobjedu, 26. ukupno u 48. utakmici Trail Blazersa. Najviše je za Spurse postigao Argentinac Emanuel Ginobili, 17 poena.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: LaMarcus Aldridge (40)
  • Asistencije: Kobe Bryant (11)
  • Skokovi: Lamar Odom (20)
  • Ukradene lopte: Nate Robinson (5)
  • Blokade: Samuel Dalembert (5)

Prošlogodišnji finalisti imali su uspješan radni dan, premda su aktualni prvaci za pobjedu protiv Houston Rocketsa morali odraditi produžetak. Lakersi su slavili u svom Staples Centeru 114-106 pobjedu uz 32 poena i 11 asistencija Kobea Bryanta, 20 poena i jednako toliko skokova Lamara Odoma i 26 koševa, 16 uhvaæenih lopti i èetiri blokade svog španjolskog centra Paua Gasola. U redovima Houstona, kojem je poraz bio treæi uzastopni, najbolji je bio argentinski krilni centar Luis Scola s uèinkom od 24 ubaèena koša i 15 skokova. Isti je igraè 5,5 sekundi prije kraja osnovnog dijela utakmice svojoj momèadi izborio i produžetak kojega su Lakersi riješili rezultatom 16-8 u svoju korist.

Boston Celticsi gostovanje kod Sacramento Kingsa iskoristili su za 90-95 pobjedu kojom su omjer u ovoj sezoni popravili na 37-11. Sve ovo znaèi i da æe Istoènu konferenciju na All-Star utakmici 20. ovog mjeseca predvoditi njihov trener Doc Rivers. Što se pojedinaènih uèinaka u redovima pobjednika tièe istaknimo najboljeg strijelca utakmice Raya Allena (22 poena) i Rajona Ronda koji je uz 17 koševa suigraèima podijelio i deset asistencija.

Momèadi u NBA ligi u pravilu su sretne kada im u goste ove sezone stižu Washington Wizardsi, a isti je sluèaj bilo i s Hornetsima u New Orleansu. Pobijedio je domaæin 97-89 što znaèi da su Wizardsi dodatno pogoršali svoj gostujuæi omjer koji izgleda jako otužno. Naime, niti nakon 25. utakmice na strani ne znaju za pobjedu što je uèinak približan onom kojeg po negativnom rekordu pamti Dallasova momèad iz sezone 1992/93. Poraženi su tada Mavericksi u 29 uzastopnih uvodnih utakmica na strani.

Bez startnoga centra Emeke Okafora, kojem je propuštena utakmica prva nakon 306 uzastopnih, Hornetse je do pobjede vodio Jason Smith s najboljom napadaèkom partijom karijere. Ubacio je 20 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE