Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Riley: Ellis ostaje u Warriorsima

Iako su se prije nekoliko tjedana u amerièkim medijima pojavile prièe o tome da se Warriorsi pokušavaju riješiti svog najboljeg igraèa, 25-godišnjeg branièa Monte Ellisa, prema najnovijim vijestima iz NBA lige èini se kako do toga ipak neæe doæi. Navodno su ga se željeli riješiti zbog neslaganja s prošlogodišnjim pojaèanjem Davidom Leeom, kao i zbog toga što na poziciji razigravaèa imaju mladog i talentiranog Stephena Curryja koji bi Ellisovim odlaskom dobio više prostora za napredak, a dolaskom Andrea Iguodale (spominjala se zamjena Ellis-Iguodala) Golden State bi se pojaèao u obrambenom dijelu što im je glavni cilj ove sezone.

Nakon što su se pojavile prièe o zamjeni svoje mišljenje o tome treba li Ellis ostati u Golden Stateu dao je novi trener Warriorsa Mark Jackson, te je Ellisa svrstao meðu najbolje igraèe na poziciji beka šutera u ligi: “Definitivno želim imati Montu Ellisa u svojoj momèadi sljedeæe sezone. On je veliki igraè, rekao bih treæi najbolji igraè u ligi na poziciji beka šutera, odmah iza Kobea Bryanta i Dwyanea Wadea. Kada æu ga gledati na terenu u dvobojima s ostalim bekovima u ligi osjeæat æu se ugodno.”

Kao jedinu zamjerku u Ellisovoj igri Jackson je spomenuo obranu, no bez obzira što nije dobar obrambeni igraè Jackson se veseli što u ekipi ima igraèa takvog kalibra: “Možete raspravljati o tome što može, a što ne može napraviti na terenu, no kada pogledate stvari u cjelini, ja æu biti sretan zbog toga što je on igraè koji koristi i pridonosi ekipi. On je strašan strijelac te odlièan asistent iako je podcijenjen u tom segmentu igre. On je izvrstan igraè i veselim se tome što æu ga trenirati”, rekao je Jackson.

Odmah nakon Jacksonove izjave oglasio se i GM Warriorsa Larry Riley, koji je u intervjuu za ‘Sports Illustrated stao na stranu novog trenera, te rekao da Ellis ostaje u Golden Stateu: “Nemamo namjeru mijenjati Ellisa. Mislim da trebati pogledati što se dogodilo u nedavno završenom Finalu, izgleda da su Mavericksi na parketu èesto igrali s više malih igraèa što im se na kraju isplatilo. Naš problem nije visina bekovskog dvojca (Ellis 191 cm, Curry 191 cm). Naš problem je obrana”, rekao je Riley.

“Možemo ostvariti bolji rezultat nego prošle sezone. Bilo bi lijepo kada bi nabavili razigravaèa visokog oko 194 cm koji bi ulazio s klupe ili beka šutera visokog oko 2 metra koji bi mogao èuvati razigravaèe, treba nam klupa s malo višim igraèima na bekovskim pozicijama. No u Dallasu takoðer nisu imali visinu. Kad sam veæ spomenuo Dallas, Jason Kidd je odlièan obrambeni igraè, no vidjeli ste da su na parketu istovremeno èesto igrali Jason Terry i J.J.Barea i imali su uspjeha”, završio je Riley.

Latest Posts

NE PROPUSTITE