Saturday, December 10, 2022

ZADNJE OBJAVE

Riley: Ellis ostaje u Warriorsima

Iako su se prije nekoliko tjedana u amerièkim medijima pojavile prièe o tome da se Warriorsi pokušavaju riješiti svog najboljeg igraèa, 25-godišnjeg branièa Monte Ellisa, prema najnovijim vijestima iz NBA lige èini se kako do toga ipak neæe doæi. Navodno su ga se željeli riješiti zbog neslaganja s prošlogodišnjim pojaèanjem Davidom Leeom, kao i zbog toga što na poziciji razigravaèa imaju mladog i talentiranog Stephena Curryja koji bi Ellisovim odlaskom dobio više prostora za napredak, a dolaskom Andrea Iguodale (spominjala se zamjena Ellis-Iguodala) Golden State bi se pojaèao u obrambenom dijelu što im je glavni cilj ove sezone.

- Advertisement -

Nakon što su se pojavile prièe o zamjeni svoje mišljenje o tome treba li Ellis ostati u Golden Stateu dao je novi trener Warriorsa Mark Jackson, te je Ellisa svrstao meðu najbolje igraèe na poziciji beka šutera u ligi: “Definitivno želim imati Montu Ellisa u svojoj momèadi sljedeæe sezone. On je veliki igraè, rekao bih treæi najbolji igraè u ligi na poziciji beka šutera, odmah iza Kobea Bryanta i Dwyanea Wadea. Kada æu ga gledati na terenu u dvobojima s ostalim bekovima u ligi osjeæat æu se ugodno.”

Kao jedinu zamjerku u Ellisovoj igri Jackson je spomenuo obranu, no bez obzira što nije dobar obrambeni igraè Jackson se veseli što u ekipi ima igraèa takvog kalibra: “Možete raspravljati o tome što može, a što ne može napraviti na terenu, no kada pogledate stvari u cjelini, ja æu biti sretan zbog toga što je on igraè koji koristi i pridonosi ekipi. On je strašan strijelac te odlièan asistent iako je podcijenjen u tom segmentu igre. On je izvrstan igraè i veselim se tome što æu ga trenirati”, rekao je Jackson.

Odmah nakon Jacksonove izjave oglasio se i GM Warriorsa Larry Riley, koji je u intervjuu za ‘Sports Illustrated stao na stranu novog trenera, te rekao da Ellis ostaje u Golden Stateu: “Nemamo namjeru mijenjati Ellisa. Mislim da trebati pogledati što se dogodilo u nedavno završenom Finalu, izgleda da su Mavericksi na parketu èesto igrali s više malih igraèa što im se na kraju isplatilo. Naš problem nije visina bekovskog dvojca (Ellis 191 cm, Curry 191 cm). Naš problem je obrana”, rekao je Riley.

- Advertisement -

“Možemo ostvariti bolji rezultat nego prošle sezone. Bilo bi lijepo kada bi nabavili razigravaèa visokog oko 194 cm koji bi ulazio s klupe ili beka šutera visokog oko 2 metra koji bi mogao èuvati razigravaèe, treba nam klupa s malo višim igraèima na bekovskim pozicijama. No u Dallasu takoðer nisu imali visinu. Kad sam veæ spomenuo Dallas, Jason Kidd je odlièan obrambeni igraè, no vidjeli ste da su na parketu istovremeno èesto igrali Jason Terry i J.J.Barea i imali su uspjeha”, završio je Riley.

Latest Posts

NE PROPUSTITE