Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rivali očekuju da Brandon Knight bude dostupan za trade

Iako je GM Phoenix Sunsa Ryan McDonough nedavno izjavio da bek Brandon Knight neće biti zamijenjen, ostale NBA momčadi misle da će ipak Ryan popustiti pred pritiscima ostalih GM-ova.

Brandon Knight ove sezone većinom ulazi s klupe, jer prednost imaju Eric Bledsoe i Devin Booker. Pojavom Bookera, pitanje ostanka Knighta u Sunsima se sve više dovodi u pitanje, jer je jasno da je Booker budućnost oko koje treba graditi novu momčad.

Brandon je došao u NBA ligu 2011. godine kada su ga na draftu kao 8. izbor prve runde izabrali Detroit Pistonsi. Tamo se zadržao dvije godine, te je u ljeto 2013. godine sa Khrisom Middletonom i Viacheslavom Kravtsovom zamijenjen u Milwaukee Buckse, dok je u suprotnom smjeru putem Detroita otišao razigravač Brandon Jennings. U Milwaukeeju se zadržao sezonu i pol da bi zadnjeg dana trade deadline 2015. godine poslan u trostrukoj razmjeni u Phoenix Sunse gdje i danas igra.

Ove sezone u prosjeku Brandon postiže 12,4 poena, 2,6 skoka i 3,2 asistencije za 24,9 minuta po utakmici, što su mu svakako uz rookie sezonu najmanji prosjeci u NBA karijeri.

Mišljenja smo da bi u zamjenu za Knighta Sunsi mogli tražiti jednog ili dva igrača čiji ugovori ističu na ljeto 2017. godine, te jedan izbor prve runde 2017. godine između 20-30 mjesta, te jedan ili više izbora druge runde narednih draftova. Pitanje je tko je od momčadi to spreman i dati.

U srijedu su na ESPN-u razgovarali Zach Lowe i Marc Stein te su Sunse stavili u listu momčadi koje će sigurno tijekom ove sezone obaviti barem jedan trade. Uz Sunse, na toj listi su još Portland Trail Blazersi, Sacramento Kingsi, Denver Nuggetsi i Boston Celticsi.

Vrijeme je uvijek pokazatelj istine, te i nama ostaje da vidimo u narednim mjesecima hoće li zaista i gdje biti zamijenjen Knight. Ono što je sigurno jeste da Sunsi ne moraju žuriti s razmjenom Knighta, jer je prošlog ljeta  dogovorio petogodišnji nastavak suradnje sa Sunsima za vrijeme kojeg će dobiti 70 milijuna dolara i tek na ljeto 2019. godine može postati slobodan igrač. Mogu ga jednostavno ostaviti da napreduje sezonu ili dvije, te ga poslije zamijeniti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE