Wednesday, May 1, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rivers: Allen je napustio Boston zbog mojih odluka

Trener Boston Celticsa Doc Rivers progovorio je danas za Yahoo!Sports o odlasku Raya Allena u Miami te je preuzeo krivnju za njegov odlazak i njegovo nezadovoljstvo na sebe.

Podsjetimo, Ray Allen je ovoga ljeta postao slobodan igraè te se odluèio na odlazak u Miami Heat jer smatra da æe ondje imati veæu ulogu u momèadi i više šanse za osvajanje novog naslova prvaka.

Rivers je priznao kako je Allen bio u “zategnutim” odnosima s razigravaèem Rajonom Rondom, ali da je to posljedica odluka koje je on kao trener donio, i za koje smatra da ih je morao donijeti zbog dobrobiti ekipe.

“Spominje se u medijima da je Rondo kriv za odlazak, a bilo je tu problema izmeðu Raya i Rajona, ali to je više moja krivica nego Rondova”, priznao je Rivers. “Ja sam taj koji je odluèio da æemo Rondu dati loptu u ruke i da æe on biti voða ove ekipe. To se nekim igraèima nije sviðalo, a Allen je bio meðu njima, jer je Rondo veæinu vremena imao loptu u rukama.”

“Svi su napadali Ronda, ali nije to njegova krivica. Ja sam želio da lopta bude u njegovim rukama i to je ono što je on radio. Lopta i treba biti u njegovim rukama, on je najbolji dodavaè u ligi, ima najbolji osjeæaj za asistenciju u ligi. Nije dobar šuter i zato je lopta morala stalno biti u njegovim rukama, a to je smetalo Rayu.”

Rivers je još dodao i kako Allen nije bio zadovoljan odlukom da ulazi u igru s klupe, a da ga u poèetnoj petorci zamijeni Avery Bradley, kojemu je prošla sezona bila tek druga godina u NBA ligi.

“Ulazak u igru s klupe takoðer je smetao Raya. Napravio sam analizu i zakljuèak je da smo napravili prave stvari, ali da smo zbog toga izgubili Raya. Svake godine na poèetku sezone ekipi kažem da svaka odluka koju donosim je s ciljem poboljšavanja momèadi i da se to možda neæe svidjeti pojedincima. Toga sam se i držao u ovoj situaciji.”

Na završetku razgovora Rivers je priznao kako odnosi izmeðu Ronda i Allena nisu bili dobri od samoga poèetka, od dolaska Allena u Boston prije pet godina, ali da se situacija meðu njima zakomplicirala sezone 2010/2011. Kada je Allen izgubio mjesto u poèetnoj petorci Bostona, to je bio dodatan udarac za njega i to je vjerojatno bila kljuèna odluka zbog koje je odluèio da je vrijeme za napuštanje Bostona.

Latest Posts

NE PROPUSTITE